KAR-BEL'de çalışan 915 işçi, DİSK Genel-İş 5 Nolu Şube ile Karabağlar Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için dün  greve başladı. Üzerlerinde grev önlükleri olan işçiler, soğuk havaya rağmen ikinci günde Karabağlar Belediyesi önünde grev nöbetine devam ediyor. Bu arada grev nedeniyle ilçenin sokak, cadde ve bulvarlarındaki toplanmayan çöpler dikkat çekiyor.

Vatandaşlar ise emek ve hak arayışına saygılı olduklarını vurgulayıp, ancak daha ilk günden çöplerin birikmeye başladığına dikkat çekerek, bir an önce anlaşma sağlanıp grevin son bulmasını istiyor. Vatandaşlar, Başkan'ın işçilerin taleplerini kabul etmesini ve Karabağlar'da hayatın normale dönmesini istiyor.

İLGİLİ HABER: Karabağlar Belediyesi'nde greve devam

Belediye önünde grev nöbeti tutan işçiler, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun rakamlar konusunda kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini söyleyerek, "Bu açıklamalarla halkın karşısında zor durumda kalıyoruz. Başkan giydirilmiş ücretlerle birlikte her ay elimize ayda 3 bin 686 TL ücret geçeceğini söylüyor" dedi. İşçiler geçen aralık ayı maaş bordolarını göstererek sözleşme öncesi ellerine geçen paranın 2 bin 227 TL olduğunu söyledi.

İLGİLİ HABER: Selvitopu ‘provokasyon’ dedi ve ekledi: ‘Uzlaşıdan yanayız’

Editör: Haber Merkezi