Karşıyaka Yalı'da, yıkılan eski stadyumun bulunduğu alana inşa edilecek olan Karşıyaka Stadyumu'nun ihalesi, 27 Mart 2017 Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine yapılacak olan Göztepe Stadyumu'nun ihalesi ise 31 Mart Cuma günü gerçekleştirilecek.

AKP İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli ve Mahmut Atilla Kaya yaptıkları ortak açıklamada Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak yeni stadyumların ihale tarihlerini açıkladı. Milletvekilleri süreci şöyle anlattı:

" İzmir Büyükşehir Belediyesi konuyu yargıya taşımış, açılan davalarla süreç tıkanmıştı. İtirazlara rağmen, stadyumların her iki takımın taraftarlarının istedikleri yerlere yapılabilmesi için verilen uzun mücadeleler meyvesini verdi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) her iki takımın taraftarlarını da sevindirecek haberi verdi. Mart ayı sonunda gerçekleştirilecek ihaleler sonucunda Göztepe ve Karşıyaka'nın yeni stadyumlarının inşaat süreci resmen başlayacak. Buna göre, Karşıyaka Stadyumu'nun ihalesi 27 Mart 2017 Pazartesi günü saat 14.30'da gerçekleştirilecek. Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine yapılacak olan Göztepe Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin ihalesi ise 31 Mart Cuma günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek. İhaleler, ön yeterlilik ile olacak."

"STADYUMLARIN KULLANIM HAKKININ HER TÜRLÜ GELİRİ TAMAMEN BU KULÜPLERE AİT"

Karşıyaka ve Göztepe'nin yeni stadyumlarının her iki kulübün onay verdikleri yerlere yapılacak olmasının önemli bir kazanım olduğunu belirten AKP milletvekilleri sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem Göztepe'nin hem de Karşıyaka'nın yeni stadyumlarının şehrin kalbinde, semtlerin içinde olacak. Stadyumların kullanım hakkının her türlü geliri tamamen bu kulüplere ait olacak. Her iki stadyum da kulüplere gelir getirecek bir şekilde projelendirildi. Sürekliliği olan mali kaynakların kulüplerin geleceği açısından önemi düşünüldüğünde, bu projelendirmenin ne kadar doğru olduğu görülür."

"BAŞBAKAN BİZZAT TAKİP ETTİ"

AKP İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli ve Mahmut Atilla Kaya statların yapımı konusunda Başbakan Binali Yıldırım'ın ortaya koyduğu iradenin sorunun çözümünde etkili olduğunu ileri sürerek, şöyle konuştu:

"İzmir milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım, gerek bakanlığı gerekse Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı döneminde, yapımı durdurulan stadyumlar konusunda çeşitli girişimlerde bulunmuştu. Başbakanlık koltuğuna oturduktan sonra sorunun çözümü için yıllardır sürdürdüğü girişimlere hız verdi, İzmir kulüplerinin başkan ve yöneticileriyle defalarca biraraya geldi. İzmir'e gerçekleştirdiği bir ziyaretinde Başbakanlık Ofisi'nde kulüp başkanlarını kabul eden Yıldırım, stadyumların ihalelerinin yapılarak bir an önce inşaatının başlaması için çalıştıklarını belirtmişti. AKP İzmir milletvekilleri olarak bizlere de talimat verdi, pürüzlerin ortadan kaldırılması için bürokrasiyi seferber etti. Başbakanımızın iradesi sorunun çözümünde etkili oldu" dedi.