Karabağlar Belediyesi Limontepe Bahriye Üçok Mahallesi'nde yaptığı parka “Cüneyt Bürke”nin adını verdi. Başkan Muhittin Selvitopu Cüneyt Bürke’nin bugün ölümünün 52. günü olduğunu hatırlatarak,  “Bu gün bizim inancımıza göre de önemli bir gün. Tabi böyle bir günde de onun adına park açmak bizim adımıza şeref ve onur oldu. Cüneyt Bürke arkadaşımızın adı sonsuza kadar yaşasın diliyorum.” diye konuştu.

Bürke’nin adına yeniden düzenlenen parkın açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cüneyt Bürke’nin annesi Hamide Bürke, abisi Ahmet Bürke ve aile yakınları, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve 5 No'lu  şube yetkilileri, CHP Karabağlar ilçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve parti yöneticileri, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Bürke’nin çalışma arkadaşları katıldı.

KARABAĞLAR BELEDİYESİ HER ZAMAN YANIMIZDAYDI

Parkın açılışnda ilk konuşmayı Cüneyt Bürke’nin abisi Ahmet Bürke yaptı. Kardeşi öldüğünden bu yana belediye yetkililerin her konuda yanında olduklarını belirten Bürke, Karabağlar Belediyesi'ne teşekkür etti. Ardından söz alan Bahriye Üçok Mahalle Muhtarı İsmail Yaman ise Cüneyt Bürke’nin adının bu parkta yaşaması için özveriyle çalışan personele ve Başkan Selvitopu’na teşekkür ederek çiçek verdi.

DİSK  Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da bu parka görev şehidi Cüneyt Bürke’nin adının verilmesi kararını alan Karabağlar Belediyesi meclis üyelerine sendika adına teşekkür etti. Sarı,  “Ben inanıyorum ki Cüneyt Bürke bugün yaşamış olsaydı kendi adının verildiği bu parkta küçük çocukların,  yaşlı insanların o sevecen yüzleriyle rahat tavırlarıyla bu parkta eğlenmelerine çok sevinirdi. Sağ olun başkanım, Sağ olun meclis üyelerim, Sağ olun Karabağlar halkı” diye konuştu.

O BİZİM GÖREV ŞEHİDİMİZ

Cüneyt Bürke’nin alınteri dökerken, emek verirken hayatını kaybettiğini söyleyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, “O bizim görev şehidimiz. Ülkemizde son zamanlarda çok şehitler veriyoruz. Cüneyt arkadaşımız da onlardan birisi. Hizmet olarak topluma halka önemli bir görev yapıyordu. Onu anılarıyla, geçmişiyle yaşatmak hepimizin görevi olmalı. Unutmamalıyız,  unutturmamalıyız” dedi.

“Çalışan arkadaşlarımıza hak ettikleri değeri her zaman vermenin erdemini de bizler yerine getirebilmeliyiz” diyen Başkan Selvitopu sözlerine şöyle devam etti “Öncelikle arkadaşımızın bir parka isminin verilmesini belediye meclis üyelerimizle birlikte karar aldık ve bu parka Cüneyt Bürke adının verilmesi kararlaştırıldı. Biliyorum ki bu ailenin acısını, bizlerin acısını dindirmeyecek ancak teselli edecek. Bunlar acıyı paylaşmaktır. Cüneyt Bürke arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Işıklar içinde yatsın. Ailesine tekrardan sabır diliyorum. Cüneyt bizimle hep yaşayacak ve bir daha böyle acılar yaşanmamasını diliyorum.” diye konuştu.

BİRBİRİNDEN GÜZEL ÇİÇEKLER DİKİLDİ

Konuşmaların ardından kurdela kesilerek park hizmete açıldı. Karabağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün işbirliği ile yaptığı 1 dönümlük parkta, oturma grupları, oyun parkı ve spor aletleri bulunuyor. Parkın yeşillendirilmesi adına 550 metrekare rulo çim kullanılırken, mevsimlik çiçekler, 25 fıstık çamı ve 5 iğde ağacı ile çok sayıda çalı dikildi.  

Editör: Haber Merkezi