Yapımını, Menemen Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla tamamladığı belirtilen 'Gölpark Menemen' adlı 170 dönümlük rekreasyon alanı, görkemli bir törenle hizmete açıldı. Bir yıldan kısa bir sürede yapımı tamamlanan ve belediye çalışanları tarafından yapılan Gölpark Menemen'in açılışına; CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke ve Yasemin Öney Cankurtaran, CHP İzmir milletvekilleri Atilla Sertel, Musa Çam, Tacettin Bayır ve Mustafa Balbay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, belediye başkanları, CHP İlçe Başkanları, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, sivil toplum örgütleri başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların da aralarında bulunduğu yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Tören öncesinde sanatçı Selçuk Balcı'nın seslendirdiği türkülerle vatandaşlar keyifli anlar yaşadı. Vatandaşlar, alanda dağıtılan Türk bayraklarını dalgalandırarak türkülere eşlik etti. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla törene geçildi. Gölpark Menemen'in tanıtım görüntülerinin yer aldığı barkovizyon gösterimi sunuldu. Törende, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun telgrafı, vatandaşlarca alkışlandı.

"ÇOCUKLARIMIZ BOĞULMASIN DİYE RİSK ALDIK"

Başkanlık görevini 1999'dan beri yürüten Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin, "Birçok işler yapmışızdır. Ancak bu proje bizim için, Menemenliler için ve İzmirliler için çok önemli proje. Burada 170 dönüm alanda proje gerçekleştirildi. Bu projeyi gerçekleştirmemizde nedenler var. Burası karayollarına ait bir yer. Aliağa-İzmir Karayolu yapılırken buradan dolgu malzemesi alındıkça, kendiliğinden su kaynaklarıyla beraber göl oluştu. Zaman içinde 8 çocuğumuz bu gölde boğuldu. Bu gölün yapılmasındaki birinci sebep budur" diye konuştu.

Belediye Başkanlığı yaparken risk almak gerektiğini söyleyen Başkan Şahin, "Burası karayollarına ait bir yer. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden 7 yılda 17 kez istemişimdir. Bürokratik engellerden dolayı bir türlü burayı Menemen Belediyesi'ne tahsis etmediler. Bende 7 yıl sonra, 8 çocuğumuz boğulduysa, 9. çocuğumuza vesile olmayalım diye, bunun adına el atma mı, kabadayılık mı, efelik mi, Belediye Başkanlığı mı dersiniz, aldık ve yaptık, milletimizin kullanımına sunmanın haklı gurunu burada hep birlikte yaşıyoruz. Bu bir 'Ben yaparım oldu bitti' anlayışından kaynaklanmadı" ifadesini kullandı.

"10 AYDA 10 MİLYON TL'YE YAPTIK"

Gölpark Menemen'in kurulduğu arazinin Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait olması sebebiyle ihaleye çıkmadan bu projeyi hayata geçirdiklerini açıklayan Başkan Tahir Şahin, "Yer bizim olmadığı için ihale yapma şansımız da yok. İyi ki de ihaleye çıkmadık. İhaleye çıksaydık 40 milyon bedelle burayı bitirirdik, fakat bizim öyle çalışkan, cefakar belediye alesinde çalışan mesai arkadaşlarımız var ki; kar, kış, rüzgar, güneş demedi burasını tam 10 ayda 10 milyon TL'ye bitirdi" dedi.

"GÖLE BARIŞIN MAYASINI ÇALALIM"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ise, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nden bir gün sonra gerçekleştirilen Gölpark Menemen'in açılışında, şu öneride bulundu: "Ben Akşehirli'yim. Nasrettin Hoca'nın torunuyum. Biz Akşehirliler eğer bir gölün kenarına gidersek mutlaka bir maya çalarız. Bugün bu gölde bir maya çalalım, gelin hep beraber Gölpark'a, dün 1 Eylül'dü onun anlamı üzerine barışın mayasını çalalım. Nasrettin Hoca'nın yoğurt mayası tuttu mu bilmem ama, ben Gölpark'taki barışın tutacağına eminim."

SINDIR'DAN ŞAHİN'E ÖVGÜ

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, projenin düşünce aşamasından yapımına kadar Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in heyecanına şahit olduğunu ifade etti. Sındır, "Başkanımızın yaşadığı heyecanı iyi biliyorum. 3 kuruşluk şeyi 10 kuruşa değil, 3 kuruşa yapma çabasındaydı. Kendi öz gelirleriyle, kendi insan kaynaklarıyla, kendi makinesiyle böyle güzel bir eseri Menemen'e kazandırdı. İşte bir belediye başkanı kentine ve insanına hizmet götürme aşkını böylesi bir düzeyde yaşıyor ve yaşatıyorsa o kent şanslı bir kenttir. O kent halkının sırtı yere gelmez" diye konuştu.

BÖKE: "MENEMEN'İ TÜRKİYE'YE YAYALIM"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ise "Biz Menemen'deki gibi birlikte üreten ve paylaşan bir Türkiye hayal ediyoruz. Biz Menemen'de yakalanan sosyal devlet anlayışını Türkiye için hayal ediyoruz. Başka bir Türkiye mümkün. Gelin hep beraber Menemen'de sizin inşa ettiğiniz bu başka Türkiye'yi, bütün Türkiye gerçeği yapalım" dedi.

Konuşmaların ardından Gölpark Menemen'in açılış kurdelesi kesildi. Açılış sırasında havai fişek gösterileri büyük beğeni topladı. İlk günden Gölpark Menemen'i yaklaşık 15 bin vatandaş ziyaret etti.

GÖLPARK MENEMEN'DE NELER VAR?

170 dönüm alanda kurulan Gölpark Menemen, İzmir'in en büyük gokart pistine sahip. Gölpark Menemen'de, 25 bin metrekarelik alanda kurulu 93 türden bin hayvanı barındıran hayvanat bahçesi bulunuyor. 5 bin 600 metrekarelik fuar alanı, lunapark, amfi tiyatro ve 10 bin kişilik konser alanına sahip tesiste; kapalı spor salonu, 2 halı saha, voleybol ve basketbol sahaları, tenis kortu da yer alıyor. Deniz bisikleti ile şehrin karmaşasından kurtulabileceğiniz, su perdesi üzerinde lazer gösterileri ile hoşça zaman geçirebileceğiniz, 5 iskelesi ile olta balıkçılığına imkan veren 27 bin metrekarelik doğal gölet etrafında yapay kayalarla oluşturulmuş şelaleler bulunuyor. 950 metre uzunluğunda doğal bir nehre sahip Gölpark Menemen'de 2 kafeterya, seyir terasları, bisiklet parkuru, mini tren ve yürüyüş parkuru yer alıyor. 500 araçlık otoparka sahip tesiste el işi çarşısı ve yöresel pazarlar da yer alacak.

Editör: Haber Merkezi