Menderes Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde yer alan Gençlik Parkı’nda yenileme çalışmaları başlatıldı. Kemalpaşa mahallesinde ki alanın kısa sürede tamamlanıp vatandaşların hizmetine açılması planlanıyor.

HERKES İÇİN

7’den 70’e herkesin düşünüldüğü projenin 3 bin 700 metrekaresi yeşil alan, 3 bin 280 metrekaresi yapısal alandan oluşuyor. Gençlik Parkı’nda yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından bir adet kafeterya, su oyunlu ve köprülü havuz, normal havuz, dev hayvan figürlü oyuncaklar, aynı anda 250 çocuğun kullanabileceği kapasitede oyun grubu, aydınlatma ve sulama sistemleri yer alacak.

YEŞİL ALANLAR KORUNDU

Yenileme çalışmaları kapsamında mevcut park içerisinde yer alan yeşil alana dikkat edildi. Alanda bulunan ağaçlara hiçbir zarar gelmeyecek şekilde mimari tasarımı yapılan parktaki tüm ağaçlar korunmuş olup, çalı bitkileri ise sökülerek başka parklara nakledildi.

MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞTURUYORUZ

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “İlçe merkezimizde yer alan Gençlik Parkımızda yenileme çalışmalarımıza başladık. Kısa süre sonra modern bir görünüme kavuşacak parkımız vatandaşlarımızın rahatlıkla gideceği bir alan olacak. Anne babalar keyifle vakit geçirirken, çocuklar da oyun alanında eğlenebilecek. Parkımız şimdiden ilçemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi