YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE- Seferihisar Kaymakamlığı, 19-20-21 Temmuz tarihlerinde yapılması planlanan ‘Gençlik Yaz Kampını’ yasaklamış ve kampı düzenleyen Özgürlükçü Gençlik Derneği, karara bir basın açıklaması ile tepki göstermişti. Seferihisar Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise konunun Seferihisar İlçe Jandarma Komutanlığına sevk edildiğini söylenmişti.

Kampı düzenleyen gençler, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Tarım ve Sağlıklı Gıdaya Erişim’ konulu konferansa gelerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşmek istedi. Gençlerin, sorun ve talebini ise İzmir Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak dinledi.

‘NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK’

Yarın başlayacak olan kampa katılacak olan birçok gencin bugün İzmir’e doğru yola çıktığını ifade eden gençler, “Seferihisar Kaymakamı tatilde olduğu için, görevini vekaleten Güzelbahçe Kaymakamı’na bırakmış. Ancak onlar da, orası bizim bölgemiz değil diyerek, kampı kabul etmiyorlar. Bugün valilik ile de görüştük, onlar da kabul etmiyor. Bize, Seferihisar Belediyesi’nin kampı sahiplenmesi gerektiği ve bu konuda belediyeden yazılı onay almamız gerektiği söylendi. Seferihisar Belediyesine de gittik ancak onlar da sahiplenmedi. Türkiye’nin her yerinden arkadaşlarımız geliyor, bu gençler ne yapacak? Kaymakamlığın söylediğine göre, Dikili’de bir kadın kampı varmış ve onlar kamp için belediyeden onay almışlar. Aslında valilik izin veriyor, sadece Seferihisar Belediyesi’nin kampı sahiplenmesini istiyor. Belediye ise, ‘Biz neyi sahipleneceğiz ? Güvenliğinizi sağlamak, bizim görev alanımız değil’ diyor. Ancak valilik de ‘Biz güvenliğinizi zaten sağlayacağız, belediyeden böyle bir şey talep etmiyoruz’ diyor. Biz gençler de ne yapacağımızı anlamış değiliz. 2 gündür bu sorunu çözmek için koşturuyoruz. Sizden de yardım istiyoruz” diye konuştu.

‘İNCİRALTI KENT ORMANI İŞARET EDİLDİ’

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Atak ise gençlerin sorununu çözmek için konuya müdahil olacağını söyledi. Alternatif çözüm üretmek isteyen Atak, gençlere İnciraltı Kent Ormanını işaret etti.

Gençler ise çadır ve yemek konusunda sıkıntı olacağını, kamp alanında her şeyin hazır olduğunu belirtti. Belediye tarafından çadır tedarik edilirse ve yemek sorunu çözülürse, kabul edebileceklerini söyledi. Gençler, Seferihisar Belediyesi’nin, kaymakamlığa bir onay yazısı gönderdiği takdirde sorun kalmayacağını da dile getirdi. Gençlik Kampı’nın nasıl ve nerede yapılacağı konusu ise kamp gününün sabahında belli olacak.

Gençler son olarak ise, kaymakamlık ve valiliğin söz konusu tavrına tepki göstererek, "Gençliğin yan yana gelmesini istemiyorlar" dedi.

Editör: Haber Merkezi