Gençlerin kültür-sanat ve spor etkinliklerine yönelmesi için özendirici çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, “Liselerarası Müzik Yarışması” düzenledi. İlki geçtiğimiz yıl yapılan ve büyük ilgi gören yarışma, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti. Büyük organizasyona, Kemalpaşa’dan Güzelbahçe’ye, Bayraklı’dan Menderes’e kadar İzmir’in dört bir yanından 42 okul katıldı. Yarışmanın elemeleri 10, 11 ve 12 Şubat tarihlerinde Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda yapıldı.

YETENEKLERİNİ SERGİLEDİLER

Liseli müzik grupları; besteci, piyanist ve orkestra şefi Sabri Tuluğ Tırpan, yapımcı Oğuz Kaplangı, yorumcu Evrim Özkaynak, yorumcu Esen Şeyda Özkulalı ile opera sanatçısı ve Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Teyfik Rodos’tan oluşan jüri ve izleyiciler karşısında yeteneklerini sergiledi. Çoğu ilk kez sahne tecrübesi yaşayan genç yıldızlar, performanslarıyla büyük beğeni topladı.

MUHTEŞEM FİNAL

Yarışmanın finali ise 20 Şubat’ta, Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak. Saat 15.00 itibariyle, elemeleri geçen 10 müzik grubu tek tek gösterilerini sunacak. Saat 18.00’de de ödül törenine geçilecek. Birinci olmaya hak kazanan grup 8 bin TL, ikinci 5 bin TL ve üçüncü de 3 bin TL para ödülünün sahibi olacak. Muhteşem finalde, sevilen müzik grubu Çirkef de bir konser verecek.

FİNALE KALAN OKULLAR

·       Bornova Özel Işıkkent Anadolu Lisesi

·       Bayraklı Mustafa Kemal Anadolu Lisesi

·       Büyük Çiğli Anadolu Lisesi

·       Güzelbahçe Özel Kent Anadolu Lisesi

·       Özel Çiğli Çakabey Lisesi

·        Karşıyaka Necip Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

·       Karabağlar Şehit Erkan Özcan Anadolu Lisesi

·       Konak Özel Ege Aktif Temel Lisesi

·       Cihat Kora Anadolu Lisesi

·       Güzelbahçe Bahçeşehir Koleji

Editör: Haber Merkezi