27 yaşındaki genç yönetmen Furkan Koçoğuları’na ait film, Yapımcı Zeynep Atakan, Oyuncu Hatice Arslan, Yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, Görüntü Yönetmeni Meryem Yavuz ve Oyuncu, Yönetmen, Editör Ayris Alptekin’den oluşan jüri tarafından en iyi film seçildi. Sinemaseverler ve yaratıcı gençlerin Kemeraltı’nı tanıması, bu bölgede çalışma yapması, kültür ve sanat dünyasının bu bölgeye daha çok ilgi duymasının arttırmak amacıyla düzenlenen yarışmada yine BBFO’nun katkılarıyla çekilen Okan Erünsal’ın yönetmeni olduğu CESS adlı belgesel film ise mansiyon ödülü aldı.

BBFO filmleri uluslararası festivallerde

Bu arada Bornova Belediyesi’nin destek verdiği diğer filmlerden de festival haberleri gelmeye devam ediyor. "Lotus" filminden de festival haberleri gelmeye devam ediyor. Mehmet Kanadlı’nın Lotus filmi 29-30 Ocak tarihlerinde Avustralya'da düzenlenecek olan, 5.Woodland Film Festivali'ne seçildi. Lütfi Öz’ün yönetmenliğini yaptığı Tekerrür de ilk festival kabulünü aldı. Filmin, 21 Aralık'ta online olarak gerçekleşen "Lift-Off Global Network Limited First-Time Filmmaker Online Sessions"da gösterimi yapıldı.

BBFO, 10 yıldan beri İzmir'de kısa film ve fotoğraf alanlarında eğitim verip, etkinlik düzenliyor. Projelere yapım desteği sunarken ulusal ve uluslararası kültür-sanat projeleri üretiyor.

Editör: Haber Merkezi