YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE- Karşıyaka Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın başkanlığında gerçekleşti. Meclis gündeminde önergeler ve komisyondan gelen raporlar görüşüldü. Geçen yılı zararla kapatan belediye şirketi Kent A.Ş hakkında önemli bir karar alındı.

Karara göre Karşıyaka’da bulunan Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, Mustafa Kemal Kapalı Spor Salonu, Türkan Saylan Kız Konukevi, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, İsmail Cem Düğün Salonu ve Kültür Merkezi, Deniz Baykal Kültür Merkezi, Zühtü Işıl Spor Salonu, Örnekköy Mahallesi’nde bulunan yüzme havuzu ve Soğukkuyu Mahallesi Çok Katlı Pazaryeri Düğün Salonu, Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından belirlenecek değer üzerinden 10 yıllık kullanım hakkının %96 hissesi, KENT A.Ş.’ye ayni sermaye olarak aktarılacak.

CEMİL TUGAY BİLGİLENDİRME YAPTI

İlgili komisyonlarda üyelerinin olmadığını söyleyen AKP grubu, içeriğin ne olduğu hakkında Tugay’dan bilgilendirme istedi.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Tugay, “Kent A.Ş geçen yıl bir miktar zararla kapattı. Bu zararı azaltmak için sermaye azaltımı kararı almıştık ama bu mecliste reddedilip, komisyona geri iade edildi. Yapılan incelemede sermaye artırımına ihtiyaç olduğu, aksi takdirde bir iflas riski olduğu ortaya çıktı. Bu durumu telafi etmek için ayni sermayeye ihtiyaç duyuldu. Kent A.Ş yüzde 96 hissesi bizim olan, belediyeye ait bir şirket. Kağıt üzerinde 10 yıllık kullanma hakkını devrederek sermaye artırımı sağlamış olacağız ve şirketi riskli durumdan kurtarmış olacağız. Bahsedilen yerler Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından değer tespiti yapılacak. Buradan bir veya iki tesis, ayni sermaye olarak şirkete aktarılacak. Ne olacağını bilmiyoruz, çünkü mahkemenin ne değer biçeceğini bilmiyoruz. Biz burada, bahsedilen yerlerin mahkemede değer tespiti yapılabilmesi için oylamanıza sunuyoruz.” dedi.

Kent A.Ş yetkilileri tarafından hızlı karar alınması yönünde talep olduğunu belirten Tugay, meclis oturumuna 10 dakika ara vererek, konunun komisyonda görüşülmesini ve çıkan rapor sonrasında komisyondan geldiği şekilde önergeyi oylattı. Önerge mecliste oy birliği ile kabul edildi.

MHP’DEN ŞEHİT AİLELERİ VE KAF-KAF ADINA TEMENNİ

MHP Grubu, aynı önerge hakkında dilek ve temennilerini dile getirdi. MHP Grubu adına konuşan meclis üyesi, “İlçemizde sadece 60 tane şehit ailesi bulunmakta ve bahsi geçen düğün salonunun, ailelere ücretsiz veya cüzi miktarda tahsis edilmesini istiyoruz. Ayrıca Karşıya Spor Kulübümüze, büyük bir yüzde olmayabilir ancak motivasyon adına bir yardım talep ediyorum.”dedi.

‘ŞEHİT AİLELERİ BAŞIMIZIN TACIDIR’

Tugay ise MHP Grubu’nun şehit ailelerine yönelik temennisine şöyle yanıt verdi: “Şehit aileleri başımızın tacıdır. Bu açıdan talebinizi doğru ve yerinde görüyorum. Nasıl bir yardımda bulunulması gerekiyorsa bulunmalıyız. Talebinizi ilgili müdürlüğümüze ileteceğim ve çalışmaları sonrasında meclis kararı alınması gerekirse, burada oy birliği ile kabul ederiz.”

‘KULÜBÜMÜZ İÇİN HERŞEYİ YAPARIZ AMA DİREKT OLARAK TESİS DEVREDEMEYİZ’

Karşıyaka Spor Kulübü’ne yönelik temenni için ise Tugay şunları söyledi: “Biliyorsunuz kulübümüz, Karşıyaka’da en değer verdiğimiz kurumlardan birisidir. Ancak hukuken direkt olarak bir şey verme imkanımızın olmadığını biliyorum. Sayıştay’ın muhtemelen eleştireceği ve bizi hukuksuz bir işlem yapmakla suçlayabileceği bir işlem gibi görünüyor. Dolayısıyla kulübümüze destek olmak için her şey yaparız ama direkt olarak belediyenin bir tesisini devredemeyiz. Yapabileceğimiz amatör branşlara ve altyapıya destek çıkmaktır. Bununla ilgili kulüp yönetimimizle sürekli görüşüyoruz. Bunun için hukuki çerçeve içerisinde yeni gelir olanakları yaratmak istiyoruz. Ayrıca bu konuda imkanı olan herkese, kulübümüze sahip çıkması için bir çağrıda bulunmuş olalım.”

Editör: Haber Merkezi