Delphı Tiyatro Topluluğu oyuncularının sahneye koyduğu, Müjdat Gezen'in kaleme aldığı 'Artiz Mektebi' adlı oyun bir konservatuarda okuyan öğrencilerin başından geçenleri ve öğretmen ile öğrenciler arasında yaşananları konu ediyor.

Güldürü tarzındaki oyun, günümüz Türkiye'sinin koşullarını da eleştirel dille ele alıyor. Okul öğrencilerinin batı hayranı müdürlerine karşı isyanları ve verdikleri komik savaşları, birbirini seven Ali ve Nesrin isimli iki gencin paraya karşı verdikleri mücadeleleri, yıllar sonra aynı okulda karşılaşan iki öğretmenin yıllara dayanan müthiş aşklarının tiyatro sahnesinde canlandırıldığı komedi tarzı oyun, Yüksek Öğrenim Kurumu, atanamayan öğretmenler, eğitim sistemi, yumurta atan- pankart açan öğrencilere karşı sergilenen tutum, özgürlüklerin kısıtlanması, batı kültürüne özenti gibi konulara göndermelerde bulunuyor.

Tamamı amatör oyunculardan oluşan Delphı Tiyatro Topluluğu, Merter Tuğsaş Yaraş yönetiminde sahneledikleri performanslarıyla profesyonelleri aratmadı. Seyirciyi kahkahaya boğan oyun ayakta alkışlandı.

Editör: Haber Merkezi