Son yıllarda yapılan araştırmalarda Türkiye’de insanları en mutlu kent seçilen Sinop bir ilke imza atıyor. Sinop Güçbirliği Derneği ve Sinop Belediyesi’nin işbirliği ile 1-4 Eylül tarihleri arasında Uluslararası Mutluluk Festivali düzenlenecek. ‘Hırçın mavinin yeşil kucağı’ olarak bilinen Türkiye’nin en kuzey ucundaki Sinop’ta 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde başlayacak festivalde, Türkiye’nin çeşitli yörelerinden 40’ın üzerinde sanatçı eserlerini ve performanslarını sergileyecek.

HER SOKAĞINDA KÜLTÜR VE SANAT

Yılda ortalama 1 milyon turist çeken Sinop’un kentsel, çevresel ve kültürel değerlerinin korunmasına dikkat çekmeyi ve kentin sokaklarını sanatla donatmayı amaçlayan festivalde, 40’ın üzerinde yerli ve yabancı sanatçı yer alacak. Özellikle kadın ve çocukların katılacağı atölye çalışmaları ve kültürel etkinliklerin düzenleneceği festivalde, Türkiye’de tüketilen balığın yüzde 22’sini çıkaran Sinoplu balıkçıların teknelerinin denize açılması da özel bir törenle gerçekleştirilecek.

YURTDIŞINDAN CENOVA VE SELANİK

Sinop Belediyesi ile Sinop Güçbirliği Derneği’nin işbirliğiyle yaptığı festivale İtalya’dan Cenova, Yunanistan’dan Selanik, İstanbul’dan Beşiktaş Belediyeleri’nin yanı sıra, İzmir’den de Gaziemir Belediyesi katılacak. Sinop Güçbirliği Derneği Başkanı Derya Kökdemir ile Festival Kuratörü ve Belgesel Fotoğrafçı Volkan Atılgan Emek, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u makamında ziyaret ederek, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün imzasını taşıyan davet mektubunu iletti.

‘İKİ KENT ARASINDA DOSTLUK KÖPRÜSÜ’

İzmir Sinop Derneği Başkanı Nuri Önal ile Gaziemir Belediyesi’nin Sinoplu Meclis Üyesi Ömer Koç’un da katıldığı ziyarette iletilen festival davetinin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Başkan Şenol, “Uluslararası alanda da ses getirecek bu festivalde İzmir’i temsil edecek olmak bize gurur verecek” diye konuştu. Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne Sinop’un katıldığını hatırlatan Şenol, “İki kent arasında dostluk köprüsü oluştu” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi