Gaziemir Belediye Meclisi Mayıs ayı birinci olağan toplantısı Başkan Halil Arda yönetiminde gerçekleşti. Gündem dışı bölümde söz hakkı alan geçtiğimiz günlerde CHP’den bir yıllığına ihraç edilen Levent Çağlarsu’dan konuşması Meclis’te tartışmaya neden oldu.

Abdullah Arda Meydan ile ilgili verdiği önergeye değinen Çağlarsu, “Abdullah Arda Meydanı değiştirilemez mi, bundan önce Cumhuriyet Meydanı’ydı. Yani değişebiliyormuş. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziemir’in tarihsel meydanına verilmesi önergesine desteklemeyen Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlara diyecek söz bulamıyorum” dedi.

'BUNUNLA YAŞAYACAKSINIZ'

Çağlarsu’ya cevap veren Başkan Arda, “Abdullah Arda benim dedem. Gaziemir’in ilk belediye başkanı. O dönem yaşamış insanların sevgisini saygısını kazanmış, muhterem bir insan. Siz sadece burada Gazi Mustafa Atatürk gibi kutsalımızı kullanarak, esas hedefinizin Abdullah Arda dolayısıyla ben olduğumu çok iyi biliyorum. Sadece beni bütün Seydiköylüleri rencide ettiniz. Ama bu tavır da gerçekten size yakışıyor.  Uğur Atmaca… Tartışırız, eleştirir her türlü şeyi yapar. O dahi dedemin üzerinden bana yürümek gibi şey asla yapmaz.  Yaptığınız şey Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini kazandırmak değil. Abdullah Arda ismini o meydandan kaldırmaktır. Bu size de çok yakıştı. Bu gerekçeye gerek yok, Gaziemirliler ve Seydiköyler bu davranışın hesabını soracaktır. Arda soy ismi sizi rahatsız edebilir ama bununla yaşayacaksınız. Yapacak bir şey yok” diye konuştu.

'BİZDEN UYARMASI'

AKP Grup Başkanvekili Uğur Atmaca, belediye çalışmalarını eleştirerek, "Sarnıç yolu sorunu her zaman söylüyoruz. Bunlara Gaziemir Belediyesi neden uzaktan bakıyor. Bu kentin belediye başkanı sizsiniz. Biz bunları söylüyoruz ama buradan giriyor, buradan çıkıyor. Gaziemir’de ciddi anlamda bir kaos ve yönetilemezlik var. Gaziemir kışın taşan, yazın kokan bir kent.  Yakın zamanda yağışlar başladığında tekrar aynı görüntüleri görmeyelim bizden uyarması” dedi.

'BİR TAKIM ALGILAR OLUŞTURMAYIN'

Atmaca'nın eleştirisine çok sert yanıt çıkışan Başkan Arda, “Denetim komisyonuyla ilgili notlarımı aldım. Bu belediyede ne yolsuzluğa göz yumarım ne de göz yumana  izin veririm. Savcılık orada. Ne bekliyorsunuz?  Hukuk orda, savcılık orda! Suç duyurusunda bulunursunuz. Gereken incelemeleri yaparlar. Beş tane Sayıştay görevlisi hala belediyede. Bizim denetlenmediğimizi mi zannediyorsunuz? Tez zamanda savcılığa başvuruda bulunun. Burada bir takım algılar oluşturmayın."Emrez köprüsü bir yerinizden giriyor, bir yerinizden çıkıyor diyorsunuz’ O nükleer atıklar sizin nerenizden giriyor, nerenizden çıkıyor? Atıklarla ilgili ne yaptınız? Oradaki insanlar dertli. Bunu her yerde getirdim. Büyük bir tehlike var. Sizin nerenizden giriyor, nerenizden çıkıyor?" ifadelerini kullandı. 

'GELİN SİZ DE KATILIN'

"Emrez diyince bir defa durup düşünmeniz gerekiyor" ifadelerini kullanan Arda, "Milletvekilini ile burada yaptığınız bir açıklamayla çözemezsiniz. Bilim insanlarıyla görüşüyorum. İnanın burası için mücadele ediyorum. Asla bir suçlayıcı bir dil kullanmadım. Fabrika sahiplerini bile suçlayıcı bir dil kullanmadım. Bilim adamlarıyla görüştüktün sonra her şey bilinçli bir şekilde yapılmış. Oraya bilinçli bir şekilde atılmış. Türkiye nükleer çöplük haline gelmiş. Ne yapıyorsunuz, adım atmıyorsunuz. Kamulaştırın, dedim. Bilim adamları bana fırça attı. ‘Fabrika sahiplerini zengin mi yapacaksınız? Devletin buraya el koyması gerekiyor’ dendi. Bilimsel yöntemlerle temizlenmesi gerekiyor. Cuma günü saat 10.00 bir sesiz çığlık başlatıyoruz. Gelin siz de katılın. Türkiye’nin ilk nükleer atık alanı burası. Oradaki köprüyü evet İZSU yapacak. O köprü şuan araç trafiğine kapatılmış, alternatifi var. Ama bu alanın temizlenmesi gerekiyor. Ruhsatlarla ilgili ise eğer yasal olarak bir şey yoksa getirin bana! Eğer yasal değilse, ne ben ne de ruhsat müdürüm imza atar.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi