Gizem TABAN/İZGAZETE- Gaziemir Belediyesi aralık ayı olağan ikinci meclis oturumu Gaziemir Belediye Başkan Halil Arda’nın yokluğunda Meclis Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İzel Zenginobuz Derinsu’nun idaresinde gerçekleşti. Toplantıda katı atık bedeline zam yapılmaması kararı alındı.
Meclis’te görüşülen; son aylarda ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar ve hayat pahalılığı dikkate alınarak, vatandaşların mağduriyetlerinin bir nebze de olsa azaltılabilmesine katkı sunmak amacıyla, katı atık tarife cetvelinin yeni yılda zamlanmadan, 2021 yılı tarife cetveli üzerinden uygulanmasına ilişkin önerge oy birliğiyle kabul edildi.  Buna göre 2022 yılında su faturalarına yansıtılan katı atık bedeline zam yapılmayacak.

SOYER TALEP ETMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanlarından; İZSU tarafından tahsil edilen ancak geliri ilçe belediyelerine aktarılan katı atık ve bertaraf bedelleri ile ilgili zam yapmamaları yönünde talepte bulunmuş, ilçe belediye başkanları da kabul etmişti. 

‘SORUMLUSU İKTİDAR’

Kararın ardından açıklamalarda bulunan Meclis Başkan Vekili İzel Zenginobuz Derinsu, “Yaklaşık 4 milyonluk bir gelir kaybımız söz konusu olacak. Bunula ilgili olarak gerekirse gider bütçemizden bazı işleri erteleyerek eksiltmeler yapabiliriz. Bu da yatırım azaltması demek. Fakat bu konudaki kararları verirken ivedilikli işler belirlenir. Ancak halkımızın bilmesi gerekiyor ki bunun tüm sorumlusu merkezi iktidardır” dedi.

Editör: Haber Merkezi