Gizem TABAN/İZ GAZETE- Gaziemir Belediyesi’nin ‘sosyal belediyecilik’ politikası kapsamında hayata geçirdiği Sarnıç Toplum Merkezi’nin açılışı gerçekleşti. Sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve çocuk gelişim uzmanlarının görev yapacağı; engelliler, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere toplumun her kesimine hizmet sunacak merkezin açılış törenine; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Gaziemir Belediye Başkanı CHP’li Halil Arda, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, Gaziemir Belediyesi CHP meclis üyeleri, İYİ Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sedat Dağ, il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Gaziemirliler katıldı. 

HALİL ARDA’YA TEŞEKKÜR

Merkezin açılış töreninde konuşan TBMM CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gaziemir Belediyesi’nin örnek bir proje hayata geçirdiğini belirterek, “Seçim öncesi tüm siyasiler sosyal belediyecilikten, dezavantajlı kesimlere sahip çıkmaktan, belediye hizmetlerinin tabana yayılmasından, bir zümreye değil herkese hizmet etmesinden bahseder ancak seçim sonrası birçok yerde bu anlayışın olmaz. Bugün büyük bir memnuniyetle takip ediyoruz ki İzmir örneğini gördüğümüz Gaziemir’de Genel Başkanımızın üzerinde durduğu tesisler anaokulları, sosyal yardım merkezleri ilçelerimizin dört bir yanında... Böylesi merkezleri topluma kazandırmaktan adeta birbirleriyle yarışıyor. Bu anlamda Gaziemir Belediye Başkanımız Halil Arda’ya çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘KORKU VE UMUT SİYASETİ’

Türkiye Cumhuriyeti’nin önünde zorlu bir süreç olduğunu vurgulayan CHP’li Özel, “Birileri bir 10 yıldır ‘Hedef 2023’ diyerek bir vizyon koydular. Ancak bu vizyon içinde Cumhuriyet’in 100’üncü yılında demokrasi, gelişmiş insan hakları olmadığını biliyoruz. Her geçen gün biraz daha kendinden olmayanı ötekileştiren, karşı kutbu şeytanlaştırarak kendisini kalabalıklaştıran bir siyasi anlayış var. İstanbul seçimlerinde iki siyaset yarıştı, anlaşılıyor ki bundan sonraki seçimlerde de iki siyaset yarışacak: Korku ve umut siyaseti…” dedi. 

‘DESTEĞE DAVET EDİYORUM’

Özel, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Toplumu ürküterek, korkutarak, ellerinde bulundurdukları kamu gücü ve propaganda aygıtlarını kullanarak bir korku iklimi yaratmaya çalışıyorlar. Bunun karşısında hepimize görev düşüyor, en çok da yerel yönetimlere… Çünkü karar verecek seçmen şunlara bakıyor, genel başkanın konuşmaları nasıl, gayretli çalışkan kadroları var mı diye bakıyorlar, o örgüt de karşınızda. Bir de kamu görevlerine bakıyorlar yani yerelde nasıl yönettiyseniz ülkeyi öyle yöneteceğinizi düşünüyoruz. 11 büyükşehirde ve ilçelerde görüyoruz ki, istisnalar hariç tüm belediye başkanlarımız aldıkları bölgeleri daha iyi noktaya getirmişler. Bize emanet edilmiş belediyelerle temiz, dürüst, halktan yana yaptığımız belediyeciliği sürdürdüğümüz ve görünür kıldığımız sürece iktidardan bıkmış toplumun kesimleri ‘Bu yetkiyi kime verebiliriz’ diye baktıklarında şüphesiz CHP’nin kadrolarını görecekler. Bu sadece bizim kadrolarımızla da olmaz; İzmir’de, Gaziemir’de gönlünde vatan, bayrak sevgisi olan, Cumhuriyet’in kazanımlarına yapılanlardan rahatsız olan ve Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e inanan herkesi destek olmaya davet ediyorum.”

‘ADAY BİZZAT SİZSİNİZ’

Halka seslenen CHP’li Özel, “Kimse ‘CHP adayı kim?’ diye sormasın, bunu soran herkese Cumhurbaşkanı adayı bizzat sizsiniz’ diyoruz. Kapı komşusunu, mezun ettiğiniz öğrencileri, esnafınızı, asker arkadaşlarınızı, yol arkadaşlarınızı ikna edecekler sizlersiniz. Aday kim olursa olsun sizden daha etkili kimse olmayacaktır. Herkesin 50 artı 1’deki o bir oyun peşine düşmesi önemli. O bir oy sizin esnafınız, kapı komşunuz olabilir. Bu içinde bulunduğumuz süreçte terk edeceğimiz bir sorumluluktur. Artık bakan evlatlarının değil, vatan evlatlarının kayırılacağı yarınlara gidiyoruz. Beşli çetenin değil, çiftçinin emekçinin kayrılacağı günlere inanıyoruz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi için özellikle pandemi döneminde “CHP’li belediyeler size yardım yapmaz, onlarda sosyal belediyecilik anlayışı yok” demelerine rağmen belediyelerimiz sosyal yardımlarını on misliyle artırdı, süreçten sonra da geliri olmayanlara destek olmaya devam etti. Yönetilmeye tercih edilenlerin, ezilenlerin bir sadaka alır gibi değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak destek paketlerinden yardım alacağı, kimin yardım verildiği görülmeyeceği yarınlara umutla bakıyoruz. 100 yıl önce Atatürk’e inanan kadrolar düşmanı denize döktü, şimdi onun kurduğu kadrolar yoksulluğu denize dökecektir. Bizim adayımızın 13’üncü Cumhurbaşkanı olduğuna ve o adayın da bana bakan insanlar olduğuna, seçimi sizin kazanacağınıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

‘İHTİYAÇLAR KARŞILANACAK’

Toplum Merkezi’nin sosyal ihtiyaçları karşılayacak bir merkez olduğunu belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ise, “Bundan iki yıl önce sosyal marketi açmıştık. Sosyal markette dezavantajlı vatandaşlarımızın fiziki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir projeydi. Bu tesisimizle de sosyal ihtiyaçlarımızı karşılayacağız. Bölgemiz son 40 yılda büyüyen, gelişen bir yer; dört mahalleden oluşuyor. Sosyal hizmet uzmanlarımız sokak sokak, ev ev tespitlerde bulundu. Tesisimizde, sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, çocuk gelişimi uzmanları vatandaşımıza hizmet etmek için çalışacaklar. Bugüne kadar toplumumuz çok ayrıştırıldı. Bu toplum merkezi ile toplumu bir araya getirmeye çalışıyoruz. Kadın, erkek, çocuk, engelli ayrımı yapmak yok. Uzmanlarımızla vatandaşımız bir arada olacaklar. Bir arada yaşamayı artık başarmak istiyoruz. Gaziemir’de bir ilk ve örnek olacağını düşündüğümüz bu projeyi önümüzdeki süreçte diğer mahallelerimizde de hayata geçirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

MERKEZDE NELER VAR?

Toplumun her kesimi için hizmetlerin sunacak olan; merkezde, aileye ve kadına yönelik koruyucu önleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunulacak. Merkezde, hızlı toplumsal değişim, kentleşme ve göçün yarattığı sorunların çözümü ve yurttaşların bu sürece rahat bir şekilde uyum sağlamalarını destekleyici hizmetler verilecek. Merkezde verilecek eğitimlerle, düzenlenecek sosyal ve kültürel faaliyetlerle, sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı olan bireylerin eğitim seviyelerinin ve kültürel gelişimlerinin artması sağlanacak. Merkezde görev yapan ekipler düzenli olarak saha taraması yaparak yurttaşların sorunlarını tespit edecek, bu sorunlara karşı çözümler üretecek.

Editör: Haber Merkezi