Gaziemir Belediyesi, toplumu birçok yönden olumsuz etkileyen Koronavirüs salgınıyla mücadelede yurttaşlara yardım etmeye devam ediyor. Belediye, salgın nedeniyle gelirini kaybeden vatandaşlara gıda yardımı yaparak destek oluyor. Belediyeye başvuru yaparak destek isteyenler için hazırlanan ve içerisinde temel gıdaların yer aldığı koliler belediye personeli tarafından vatandaşın evine ulaştırılıyor. Nisan ayında süreç mağduru 520 aileye destek veren belediye, Ramazan Ayı boyunca da gıda kolisi dağıtımını sürdürecek.

Gaziemir Belediyesi, ihtiyaç sahibi olduğunu belirlediği ailelere de düzenli olarak sosyal yardım veriyor. Sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyeye başvuru yapan, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ve resmi kurumlardan gerekli belgeleri getiren ailelere düzenli olarak ayni yardım yapılıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, muhtaç durumda olduğu belirlenen 680 aileye düzenli olarak destek veriliyor.

Virüsün ekonomik etkileriyle mücadele
Koronavirüsün yarattığı sorunlarla mücadele eden yurttaşlara çok yönlü destek olduklarını dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, salgının ekonomik etkileriyle mücadelede de yurttaşların yanında olduklarını söyledi. Başkan Halil Arda, “Koronavirüs salgının hayatımızı birçok yönden etkileyeceği öngörüsüyle hizmet çeşitliliğimizi artırdık.Virüsün ekonomik, sosyal ve psikolojik etkilerini en aza indirmek için yurttaşlarımızın yanında yer alıyor, onlara destek oluyoruz. Salgın nedeniyle işini, gelirini kaybeden ve bu yüzden ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerimize gıda yardımında bulunuyoruz. Bu salgın bitene kadar ailelerimizin gıda ihtiyaçlarını evlerine kadar götürerek onlara destek olmaya devam edeceğiz. Nisan ayında bin 200 aileye gıda yardımı yaptık ve yurttaşlarımızın Ramazan Ayı’na sıkıntısız başlamalarına katkı koyduk. Ekonomik zorluk yaşayan vatandaşlarımıza yardımlarımızı sürdürerek Ramazan Ayı’nda dayanışmayı çoğaltacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi