Gaziemir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, işyeri ruhsatı alabilmek için başvuru yapan vatandaşların işlerini kolaylaştıracak, bürokrasiyi ve bekleme sürelerini azaltacak bir uygulamaya imza attı. Ruhsat işlemleri sırasında istenen yangın raporu için Gaziemir'den, Yenişehir'deki İtfaiye Daire Başkanlığı'na birkaç defa gitmek zorunda kalan Gaziemirliler için internet üzerinden yeni ve işlemleri kolaylaştırıcı bir sistem kuruldu. Getirilen yeni sistemle işyeri açarken gerekli evraklardan biri olan itfaiye raporunun alınması için, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın Yenişehir'deki binasına gidilmesine gerek kalmadı.

Gaziemir Belediyesi, tapu, numarataj, yapı kullanma izin belgesi ve baca uygunluk belgesiyle ilgili müdürlüğe başvuranlar adına İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan itfaiye raporunu talep ediyor. İnternet üzerinden yapılan işlemin sonunda raporun bir nüshası başvuru sahibine de veriliyor. Böylece vatandaş işyeri açma işlemlerini sırasında önemli bir zaman tasarrufu sağlıyor.

DAHA KALİTELİ VE HIZLI HİZMET

En büyük amaçlarının vatandaşların belediye hizmetlerinden en kolay ve hızlı şekilde yararlanmalarını sağlamak olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz bu proje ile ruhsat işlemlerinde hizmet kalitemizi ve hızımızı daha da yukarı çıkararak vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırıyoruz. Çağın kazanımları doğrultusunda çalışmalar yaparak vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi