Yaz boyunca kültür merkezinden uzak kalan Gaziemirli seyirciler yeni sezonun ilk oyununa yoğun ilgi gösterdi. Oyuncular sahneden Tarık Akan’ı andı. Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki kültür-sanat etkinlikleri 2016-2017 sezonu açıldı. Kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Nazım Hikmet Sahnesi yeni sezonda “7 Kocalı Hürmüz” isimli tiyatroyla perdelerini açtı. Yaz boyunca kültür merkezinden uzak kalan Gaziemirli sanatseverler sezonun ilk oyununa yoğun ilgi gösterdi. Sanat merkezinin koltuklarının tamamını dolduran seyirciler kahkahaya boğuldu, yaz boyunca tiyatrodan uzak kalmanın özlemini giderdi.

Gaziemir Belediye Tiyatrosu; Sadık Şendil’in yazdığı ve Türk tiyatrosunun klasik eserlerinden  biri olan ‘7 Kocalı Hürmüz’ oyununu başarıyla sahneledi. Ortaoyunu tekniği kullanılarak sahnelenen ve her sahnelendiğinde seyirci tarafından ilgiyle izlenen oyunda, belediye tiyatrosu oyuncuları profesyonelleri aratmadı. Mustafa Seyhan Kurağ yönetiminde oyunu sergileyen oyuncular, geçtiğimiz günlerde yaşama veda eden usta oyuncu Tarık Akan’ı sahneden andı.

Türk mizahının önemli isimlerinden Sadık Şendil tarafından yazılan eserden senaryolaştırılan oyunda, 19. yüzyılın sonlarında İstanbul'un Taşkasap semtinde yaşayan Hürmüz’ün, hepsi farklı mesleklerden, birbirinden habersiz altı koca ile evlenmesi, ancak yedinci bir erkeğe aşık olması eğlenceli bir dille aktarılıyor. Bugüne kadar profesyonel ve amatör oyuncuların birçok kez sahnelediği, sinemaya da uyarlanan oyun Gaziemirli seyirciyi kahkahaya boğdu. Seyirciye görsel şölen yaşatan müzikal tarzdaki oyun ayakta alkışlandı.

Editör: Haber Merkezi