İZ GAZETE- Gaziemir Belediyesi temmuz ayı olağan birinci meclis oturumu Meclis Birinci Başkanvekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Necati Kırmaz idaresinde gerçekleşti. Toplantıya, Sarnıç Toplum Merkezi’nde bulunan oyun odasına ilişkin önerge hakkındaki tartışma damga vurdu. Sarnıç Toplum Merkezinde bulunan Oyun Odasına, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın babası ‘Hilmi Arda’ adının verilmesi şartı ile bu odada kullanılmak üzere mobilya, kırtasiye malzemesi, çeşitli kitap ve oyun gereçlerinin şartlı bağış olarak kabul edilmesi talebine istinaden karar alınması hakkındaki önerge AKP ve CHP Grubu arasında tartışmalara neden oldu.  

BAĞIŞ REDDEDİLDİ

AKP’li meclis üyeleri önergede yer alan ‘şartlı bağış’ kısmında eleştirilerde bulunarak ret oyu kullanacaklarını ifade etti. Konuya açıklık getiren Meclis Birinci Başkanvekili CHP’li Necati Kırmaz, “Başkan, ‘Ben yardımı babamın ismi kabul edilirse yapacağım, edilmezse yapmam’ demedi. Bizim bu projede bir oyun odamız vardı ve içine alınacak malzemelerin alımı da gecikmişti, 70 bin lira tutuyordu. Sayın Başkan, ‘Benim babam çocukları çok severdi ve yıllarca tüm mahallede çocuklarına yardım etti, biz ailecek bunu alırız’ dedi. Bizzat kendi kredi kartıyla ödemesini yaptı. Burada şartlı olmasının nedeni siyasetendir. Yarın biri adını değiştirirse diyedir, ‘Adını kabul etmeseniz asla yapmam’ demedi” İfadelerini kulandı. Tartışma bir süre devam ettikten sonra önerge AKP, MHP ve CHP'li bazı meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

ARBEDE POLEMİĞİ

Haziran ayı meclis toplantısında AKP ve CHP meclis üyeleri arasında yaşanan arbededen dolayı üzgün olduğunu dile getiren AKP Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, olayla ilgili Belediye Başkanı Halil Arda’yı suçladı. CHP’li Kırmaz ise, "Başkan mı sizi İbrahim Bey'in üstüne yürüttü doğru konuşun" uyarısında bulundu. 
.

Editör: Haber Merkezi