Gaziemir Belediyesi’nde Mart ayı olağan ilk toplantısı Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda idaresinde gerçekleşti. Toplantının açılışında Halil Arda, kendisiyle ilgili çıkan bir haber hakkında konuşarak isyan etti.

Arda, "Geçenlerde bir gazete bir habere yer verildi. ‘Gaziemir’de belediye böreğe doymuyor’ başlığı altında belediyenin ilçenin bir börekçinin tek seferde 55 bin 220 lira bin TL’lik börek aldığı söyleniyor. Gaziemir Belediye Meclisi Uğur Atmaca’nın verdiği bilgiye göre diye devam eden haberi okuduğumda inanamadım. Bu konuyla ilgili özellikle bekledim. O günden bir yana acaba bu haber tekzip edebilir mi, yanlış anlaşılabilir mi diye bir açıklama bekledim ama yapılmadı” ifadelerini kullandı. 

'HİÇBİRİNİ TANIMIYORUM'

“Denetim komisyonun bir devam ederken, haberler servis etmesine sessiz kalmaması gerekiyor" ifadelerini kullanan Halil Arda, "AKP içerisinde Nuray Öztürk, Ali Gören, Oğuz Seyran MHP’den Selahattin Şahin gibi arkadaşların böyle bir şey yapmayacağını biliyorum. Olmayan bir şeyi olmuş gibi bana iftira atmayacaklarını biliyorum. Bu kadar vicdansız olmadığını biliyorum. Alzheimer-Demans’ta bu vatandaşlarımıza öğlen yemek çıkarıyoruz. Doğrudan teminle yasaya göre yıllık 55 bin 220 lira yemek dosyası açmışız. Esnaftan fiyat aldık. Hiçbirini tanımıyorum. İhaledeki arkadaşlarımız araştırma yapmışlar. Nazar Börek’le 55 bin TL’lik anlaşma yapmışlar. Sadece iki defa 3 bin 963 TL’lik anlaşma yapılıyor. Sadece iki defa yemek alınıyor. Daha sonra pandemi nedeniyle kapatıyoruz. Alzheimer hastalarına yemek veriliyor. İki ayrı fatura kesiliyor. Pandemi çıkınca bedel ödenerek sözleşme kapatılıyor. Bu sözleşme de kapatılıyor" dedi.

'BU HABERİ UTANMADAN NASIL SERVİS EDEBİLİYORSUNUZ?'

Arda ayrıca, "Uğur Bey ya bunu bilmiyor, anlamıyor ya da bildiği halde yalan haberle gazeteye servis ediyor. Hiç mi vicdanınız yok? 55 binin faturası nerede? Siz iktidar olunca alzheimer hastalarına siz yemek vermeyin. Biz vermeye devam edeceğiz. Keşke daha fazla yemek versek. Utanmadan bu haberi nasıl servis ediyorsunuz? Niye tekzip etmiyorsunuz? Ama bunu Gaziemirliler görüyor. Sizin vicdanınızın kuruduğunu düşünüyorum. Belediye başkanı olarak bir şeyler eksik ya da yapmamış olabiliriz. Ama hiçbir meclis üyesi arkadaşım bunun kabul edemez. Siz sadece vatandaşı değil kendi arkadaşlarımızı da yanılıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

'BENİ HİTLER'E BENZETEN BİRİNE...'

Toplantıda Başkan Arda ile CHP’li meclis üyesi Levent Çağlarsu arasında tartışma çıktı. Birkaç önerge için söz hakkı isteyen CHP'li Çağlarsu’ya Başkan Arda söz hakkı vermedi.

“Meclis başkanı benim" diyen Arda, "Ben istediğime söz hakkı veririm. Bana, meclis başkanını Hitler'e benzeten birisine söz hakkı vermiyorum. Arkadaşın mikrofonun sesini kesin” dedi.

ÇAĞLARSU İÇİN DIŞARI ÇIKARMA TALİMATI 

Bu konuşmanın ardından Başkan Arda, Meclis’e 10 dakika ara verdi. Aranın ardından Cağlarsu’nun görüş talebi devam etti. Bunun üzerine Meclis’teki gerilim arttı ve Halil Arda Çağlarsu’yu görevliler tarafından dışarı çıkarılması talimatını verdi.

Editör: Haber Merkezi