İZ GAZETE - Gaziemir Başkanı Halil Arda’nın CHP Gaziemir İlçe Kongresi’nde kullandığı“Bir işçi kadın müdürüne ana avrat küfür etti. İşten çıkardım. Disiplinsiz bir belediye olamaz. Başka bir işçi bana avrat bana küfür etti. Gaziemir Belediye Başkanlığı makamı kafayı çekip çekip sosyal medyadan küfür edeceğiniz yer değildir. Keşke il başkanı, yönetimi, ilçe yönetimi yanımızda olabilseydi” ifadeleri kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Ayrıca Arda’nın aynı açıklama içerisinde kullandığı “Ben kimseye 'vizyonsuz' demedim. Benim vizyonumda meclis üyelerine ihale vermek yok. Delege seçimlerinde oy kullandırtmayanlar, mücadelemde yanımda oymayanlar benim vizyonumda olamaz. Dün buradayım, yarın da burada olacağım" ifadeleri de dikkat çekmişti.

açıklamalarının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yazılı bir açıklama yaptı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile bir görüşme gerçekleştirdiği kaydeden Yücel yaptığı yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi:

“Belediye başkanımıza yaptığı açıklamalarda izlediğin yolun partili bir belediye başkanına yakışmadığını ifade ettim. İlçe kongresinde ki heyecanlı bir yarışta parti içi meselelerle ilgili eleştiri hakkını kullanmasında hiçbir sakınca olmadığını, ancak belediye işleri ile ilgili, üstelik de kendi partililerini zan altında bırakacak şekilde ifadeler kullanmasının yanlış olduğunu kendisiyle paylaştım. Sayın başkanımıza, kendisinden usulsüz bir şekilde iş isteyen,kendisini zor durumda bırakacak taleplerle gelen var ise hele ki bu kişilerin parti üyemiz olmaları durumunda ilk önce il başkanlığına gelmesi gerektiğini ve bu konularla ilgili varsa delilleri, dosyaları veya ifadeleri bizimle paylaşması durumunda vakit kaybetmeksizin hem hukuki hem de parti içi disiplin işlemlerini başlatacağımızı açık bir şekilde ifade ettim. Ancak bu türden konularla ilgili eğer elde ispat, delil yoksa, sadece kendi yorumlamasıyla veya siyaseten yapılacak değerlendirmelerle bu açıklamaları yapmaması ve CHP'li bir belediye başkanı olmasının kendisine yüklediği sorumlukları unutmadan hareket etmesi konularında kendisini uyardım”

DİYALOG EKSİKLİĞİ

Halil Arda’nın kongre heyecanı ve Belediye çalışanlarına yapılan saldırı sebebiyle kendisini doğru ifade edememiş olma ihtimalinin bulunduğunu kaydeden Yücel “Gerek ilçe başkanımız gerekse de meclis üyemizle ilgili iddiaların doğru olmadığını, yanlış anlaşılmadan ve diyalog eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Belediye Başkanımız çalışkan ve işini iyi yapan, geldiği günden beridir Gaziemir halkına hizmet etmek için çalışan bir başkan” diye konuştu.

AKP’LİLERE YÜKLENDİ

Deniz Yücel açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu olaydan nemalanmaya çalışan bazı AKP'lilere hatırlatmak isterim ki, ihale takipçiliği, yandaşlar için ihalesiz işler, dini ticarete alet eden tarikatlara ve bazı vakıflara belediyelerin kasasından gizli gizli aktarılan paralar, yapılmamış işler için yandaş şirketlere ödenen milyonlarla gündeme gelen belediye başkanlarının tamamı kendi partilileri. CHP'li belediyeler kendilerini, bir zamanlar iktidar yandaşlarına aktarılan tüm kaynakları halka hizmet için kullanmaya ve hizmet üretmeye adamışlardır. Eğer bir tek belediyemizde en ufak kanunsuz bir iş olsaydı, artık belediye personeli gibi çalışan ve belediyelerimizde açık arayan müfettişler ordusu bunu çoktan ortaya çıkarmıştı.Hem belediye başkanımız hem belediye meclis üyelerimiz canla başla hizmet üretmek için çalışmaktadır. Serzeniş içeren ama amacını aşan bir konuşmadan, birilerinin siyasi rant devşirme girişimleri sonuçsuz kalacaktır”

Editör: Haber Merkezi