Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) meclisi kasım ayı olağan birinci meclis birleşimi İzBB Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda gündem Gaziemir’deki imar planı hakkındaki önerge oldu.

Gaziemir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olan; Gaziemir’in Akçay Caddesi ile Tren Yolu arasında kalan caddedeki binaların yüksekliği ile ilgili 9 metre koşulunun kaldırılmasına yönelik önerge, İzBB Meclisi’nde de gündeme geldi. Gaziemir Belediye Meclisi’nde söz konusu önergeye; AKP, MHP, Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ile CHP Meclis Üyesi Murat Serin’in ret oyu verirken önerge oy çokluğuyla kabul edilmişti. İzBB Meclisi’nde de görüşülen önergeye AKP ve MHP meclis üyeleri yine ret oyu verdi, önergenin komisyonlara iade edilmesini talep etti.

‘HASSASİYETLERİ İLETELİM’

Önerge oy çokluğuyla kabul edilirken konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, “İlçe belediyemizin yerine kendimizi koyarak böyle bir düzenleme yapamayız. Biz ilçeden gelen raporla sınırlıyız. Bunu böyle oylayalım ama arkadaşlarımızın hassasiyetlerini belediyemize iletelim. Onlar da çalışmayı böyle hazırlasınlar” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi