Gizem TABAN/İZGAZETE- Gaziemir Belediyesi aralık ayı olağan ikinci meclis oturumu Gaziemir Belediye Başkan Halil Arda’nın yokluğunda Meclis Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İzel Zenginobuz Derinsu’nun idaresinde gerçekleşti. AKP ve MHP meclis üyeleri Sayıştay Denetim Raporu üzerinden Gaziemir Belediyesi’ne eleştirilerde bulunurken Meclis Başkan Vekili Derinsu ve CHP meclis üyeleri de eleştirilere yanıt verdi.

‘TEK KURUŞUN HESABI YAPILIYOR’

Cumhur İttifakı’nın eleştirilere yanıt veren Meclis Başkan Vekili CHP’li İzel Zenginobuz Derinsu, “Ülkenin bütçesi kevgire dönmüş ve bunun tek müsebbibi Cumhur İttifakı. Geçip karşımıza bütçe ile ilgili cümleler sarf ediyorsunuz, haklı olduğunuz noktalar belki vardır ama bütçe bir tahmindir. Tahminler de ekonomisi güçlü olan ülkelerde tutar ama bizde bugünkü tahmin yarın geçerli değil. Döviz, sabahtan akşama değişiyor. Kurduğunuz cümlelerin çoğunun müsebbibi sizsiniz. Bunun hesabını bence siz de bizim gibi Ankara’da sorun. Belediye şirketlerimiz denetime tabidir. Siz yine başvurularınızı yapın, o da diğer başvurularınız gibi geri dönecektir. İçiniz rahat olsun. Bu belediye emin ellerde, bir mali müşavire emanet edildi. Gaziemirlerin de içi rahat olsun. Bu belediyede tek kuruşun hesabı yapılıyor. ‘Hiç yatırım görmedik’ dediniz çok normal, çünkü hiç Porta Kafeye gelmediniz, sokağa çıkın çöp arabaları geldiğinde yatırımı görürsünüz. Bunlar hem gideri azaltan hem vatandaşın ihtiyacını karşılayan yatırımlar. Bu belediye çok güzel yönetiliyor. Hiç şüpheniz olmasın” açıklamalarında bulundu. 


Meclis Başkan Vekili Derinsu’nun ardından CHP meclis üyeleri de eleştirilere yanıt verdi. 

AKP VE MHP’YE ELEŞTİRİ

CHP Meclis Üyesi İbrahim Özkara, “Gaziemir Belediyesi’ni batmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Bizim başkanımız bir mali müşavir, hesap uzmanı. İki buçuk yıldır Gaziemir Belediyesi’ni mali disiplinle yönetiyor, yatırım yapıyor, katma değer üretiyor, işçimize bir kuruş borcumuz yok. Gaziemir’in geçek gündemini bir kere daha hatırlatayım; Bugüne kadar birçok yerde Gaziemir’in sorunlarını dile getirdim. Ama AKP ve MHP meclis üyelerinin bu noktada en ufak bir girişimleri olmadığını gördüm. Gaziemir’in bir mezarlık sorunu var. Tahsis yapılmıyor. Biz mezarlık sorununu çözmeye çalışıyoruz, bu konuyu dikkate sunuyoruz ama arkadaşların en ufak bir şey yapmadıklarını, yapmak istemediklerini bizzat görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

‘SORUNLARI TIKIR TIKIR ÇÖZÜYORUZ’

CHP Meclis Üyesi Ali Kavasu da şunları söyledi: “Bazı arkadaşlar ‘döviz bürosu mu açacaksınız’ diyebilir. Gaziemirlinin parası her dakika eksiliyorsa bunu konuşmak bizim görevimiz. Bazı arkadaşlar ‘bu kişiler genel siyaset yapıyor’ diyor. Genel siyasetten Gaziemirli vatandaşlarımızı etkiliyorsa genel siyaset yaparım. Gaziemir’in sorunlarını zaten tıkır tıkır çözüyoruz. Çok değerli bir başkanımız var, Gaziemir emin ellerde.”

‘KİMSENİN SÖZÜNÜ KESMİYORUZ’

AKP meclis üyelerinin, önceki oturumda söz hakkı ve süresi nedeniyle çıkan tartışmayı gündeme getirmesi üzerine açıklamalarda bulunan Meclis Başkan Vekili Derinsu, “Toplam 31 meclis üyemiz var, herkesin 10’ar dakika söz hakkı var. Herkesin 10’ar dakikalık söz hakkını kullanması durumunda 310 dakikalık bir dilek ve temenniler bölümü ortaya çıkıyor. Konuşma süresinin içinde kimsenin sözünü kesmiyoruz, herkesin söz hakkı süresine riayet etmesini rica ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi