Gaziemir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Gaziemir’de meydana gelen ve Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesine ilişkin haberlere ilişkin birtakım iddialar reddedildi.

Olaya ilişkin yapılan açıklamada Gaziemir Belediye Başkan Yardımcılarından birinin suçlanmasına tepki gösterilerek söz konusu iddialar reddedildi.

Açıklamada “İddianın sahibi aile, belediyemizden birtakım taleplerde bulunmuş, talepleri kabul görmemiştir. Bu durumun ardından vatandaşımızın evinde yaşadığı olumsuz durum ile ilgili başkan yardımcımızın suçlanması, akıl ve mantık ile açıklanamaz. Adli makamların da harekete geçtiği bir konuda, vatandaşlarımızın ‘dini tercihlerine yönelik bir saldırı’ iddiasını ortaya atmak toplumsal infiale yol açabilecek kadar büyük bir olaydır. Tek bir kaynaktan çıkan, daha sonra bu kaynak alıntılanarak kullanılan haber içinde yer alan ve infiale neden olabilecek kadar ciddi bu yalan iddianın doğrulatılmadan yayımlanması bizleri zan altında bırakmış, Alevilik inancına mensup vatandaşlarımızı da yanlış düşünmeye sevk etmiştir” denildi.

SUÇLAMALAR REDDEDİLDİ

Söz konusu iddiaları dedikodu olarak nitelendirilen açıklamada Belediye suçlamaları reddetti. Açıklamaya şu şekilde devam edildi: “Hiç olmayan ve bizim tarafımızdan gerçekleştirilme olasılığı dahi bulunmayan bir konu ile ilgili ortaya atılan bu suçlamaya ilişkin kendimizi savunmak kadar yorucu ve zor bir durum, takdir edersiniz ki yoktur”

‘AİLENİN BAŞINA GELENLERİ BELEDİYE İLE İLİŞKİLENDİRMEK DOĞRU DEĞİLDİR’

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:“Gaziemir Belediye Başkanımızın, üst yönetimimizin ve çalışanlarımızın tüm din, mezhep ve ırklara karşı duruşu ilçede yaşayan yurttaşlar tarafından bilinmektedir. Alevi yurttaşlarımıza yönelik provokatif bir eylemle aynı haber metni içinde anılmak bile bizleri derinden yaralamıştır. Ailenin başına gelen tatsız olayın Gaziemir Belediyesi ile bağlantılandırılması mümkün değildir. Olayın aydınlığa kavuşması için biz de emniyet teşkilatımıza ve adli makamlarımıza her konuda yardımcı olmaya hazırız”

Gaziemir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ayrıca söz konusu iddialar hakkında “Yayın organlarının iftiralarına devam etmesi durumunda yasal yollara başvuracağımızın bilinmesini isteriz” ifadesi kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi