İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İmar, Ulaşım Daire Başkanlıklarında görevli şehir plancıları ile birlikte ilçeleri gezerek gerekli bilgileri toplayan öğrenciler, Gazi Üniversitesi Şehir Planlama Bölümü mezunu olan ve aynı üniversitede yıllarca ders veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Buğra Gökçe ile de bir araya geldi.

Öğrencilere kentin vizyonu ile ilgili bilgiler veren Gökçe, imar planlarının İzmir'de yoğunluğu artıracak şekilde değiştirilmediğini vurgulayarak, "İnsanları yerinden etmeden, yoğunluk artırmadan bir kentsel dönüşüm modelini hayata geçiriyoruz. Zor olanı seçiyoruz. Kent yönetiminde katılımcı yönetim anlayışını tercih ediyoruz. Biz bu yönetim modeline 'İzmir farkı' diyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden kentin karar alma süreçlerine katılı mını sağlıyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerden Emre Söylemez, İzmir'de yerel yönetim anlamında farklı bir yönetişim uygulandığını gözlemlediklerini belirterek, "Biz bu yönetişim kavramının ne olduğunu İzmir'de gördük. Umarım ileriki yıllarda çalışacağımız farklı farklı şehirlerde bu yönetim tarzıyla karşılaşırız" dedi.

Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri, 1 yıl boyunca çalışma konusu olarak seçtikleri İzmir bölgesine ilişkin analiz yaparak planlama önerileri hazırlayacak.

Editör: Haber Merkezi