Etkinlik saat 12.30’da Tarihi Havagazı Fabrikası’ndan başlayacak etkinlik Talatpaşa Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Alanı’na dek sürecek.

Tüm İGC üyelerinin ve İzmirlilerin davetli olduğu etkinliğe, belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve bisiklet grupları da katılacak. Etkinliğe İzmirliler kendi bisikletleriyle gelebilecekleri gibi İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından temin edilecek bisikletleri de kullanabilecekler.

ATATÜRK VE TÜRK MİTOLOJİSİ

İGC ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve İGC’nin 70’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Ressam Nalan Afet Kuşlu’nun “Atatürk ve Türk Mitolojisiö temalı resim sergisinin düzenlenmesine katkı sağladı.

Ressam Nalan Afet Kuşlu’nun kızı Lalifer Balibeyoğlu’nun hazırladığı sergi 28 Ekim’de saat 18.00’de açılış töreni ve kokteyl ile başlayacak, 8 Kasım’da son bulacak. Etkinlik Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

“CUMHURİYET KAZANIMLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmak üzere yola çıktıklarını söyledi. Cumhuriyetin en önemli değerlerinden birinin yurttaşlık bilinci olduğunu kaydeden Dikmen, şunları söyledi: “Bu kazanımları sonsuza dek yaşatmak için tüm gücümüzle çalışacağız. Bu kapsamda hem spor hem de sanata destek veriyoruz. Halkımızı bu yönde teşvik etmek için tüm gazetecilerle birlikte 29 Ekim Cumartesi günü pedal çevireceğiz. Ayrıca ülkemizin yetiştirdiği önemli ressamlardan Nalan Afet Kuşlu’nun sergisini de düzenlenmesine destek veriyoruz. Bu sergiye de tüm İzmirlileri davet ediyoruz. Hem Mustafa Kemal Atatürk’ü hem de Cumhuriyet’i unutturmayacağız."

Editör: Haber Merkezi