İzmir’i fuarlar kenti yapma hedefiyle kurulduğu günden bu yana birçok yeniliği hayata geçiren İZFAŞ, pandemi nedeniyle yapılamayan fuarları dijital ortama taşımaya hazırlanıyor. İZFAŞ tarafından, Türkiye’de ilk defa tam zamanlı olarak hayata geçen “Dijital İzmir Fair”de, ilk olarak Olivtech – Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı ile Ekoloji İzmir Organik Sertifikalı Ürünler Fuarı düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğindeki fuarlar tamamen sanal ortamda olacak.  Olivtech Fuarı Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin (UZZK), Ekoloji İzmir Fuarı ise Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği desteğiyle İZFAŞ tarafından düzenlenecek ve her iki etkinliğe gurmeizmir.izfas.com.tr adresinden erişilebilecek. Olivtech - Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı ile Ekoloji İzmi r Organik Sertifikalı Ürünler Fuarı, 10 Aralık’ta başlayacak ve 12 Aralık’a kadar devam edecek.     





TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ ŞİMDİ DİJİTALDE!

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerine değinen İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “Pandemi sürecinde gördük ki uluslararası ticaretin bitmesi asla mümkün değil çünkü ülkeler, kentler, şirketler küresel zincirin kopmaz bağları ile birbirine bağlanmış durumda. Dolayısıyla biz de Türkiye’nin en büyük fuar alanına sahip İZFAŞ ve Türkiye’nin fuarlar şehri İzmir olarak dijital dönüşüme yatırımımızı yaptık. Dijital ortamda da fuarcılığın Türkiye’deki öncüsü İZFAŞ oldu diyebilirim. Fuarcılık bir kent koalisyonu gerektiriyor. İZFAŞ da bunun için doğru bir adres çünkü baktığınızda şirket ortakları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği va r. Bu kurumlarımızla birlikte yaptığımız çalışmalarla Türkiye’nin ilk yerli fuar yazılımını İzmir’de inşa ettik. Ve Fuar İzmir alanımızı 3D modelleyerek Türkiye’nin en büyük fuar alanı olan fuarımızı dijitale de taşıdık” ifadelerinde bulundu.

'FİZİKSEL FUARLARDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Süreç eskiye dönünce fiziksel fuarların da hız kesmeden devam edeceğini ön gördüklerini belirten İZFAŞ Genel Müdürü Alıcı, “Hizmet odaklı sektörlerde sanal fuarlar düzenleyebilirsiniz fakat bazı sektörlerde ürünün dokusunu, şeklini, görerek ve dokunarak karar vermek isteyen alıcılar olur. Diğer taraftan daha da önemlisi fiziksel fuarların kent ekonomisini ve turizmini desteklediği gerçeği var. Uluslararası bir fuar, kentin tanıtımı ve ekonomik canlılığını besleyen ve bunlara hizmet eden devasa bir sektör oluyor. Dolayısıyla İzmir’imiz için fiziksel fuarlardan asla vazgeçmeyeceğiz. Ama fiziksel fuarların devam edemediği bu süreçte teknolojinin bize sunduğu tüm olanaklardan yararlanarak dijital fuar altyapımızı yoğun bir şekilde kullanacağız. Önceliğimiz kentimizi turizm sektöründe yükseltecek olan fiziksel fuarları devam ettirebilmek. Pandemi yasaklarının bitmesiyle beraber fiziksel fuarlarımız da açılacak” şeklinde konuştu.



SEKTÖRÜN DİJİTAL BULUŞMASI

Olivtech – Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı sektörün önde gelen katılımcılarını dünyanın dört bir yanındaki profesyonel alıcılarla dijital platformda buluşturmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda üretici, ithalatçı, distribütör, şef, gıda sektörü profesyonelleri, şişe üreticileri, makina üreticileri, zincir

süpermarket alım heyetleri, zincir otel satın almacıları ve tüm sektörel ziyaretçiler Türkiye’nin ilk "yerli yazılımlı’’ sanal fuarı Olivtech’te bir araya gelecek. Türkiye’yi uluslararası alanda temsil eden organik sertifikalı ürünlerin ve sektörün tüm paydaşlarının yer aldığı tek fuar olan Ekoloji İzmir; organikten kozmetiğe, gıdadan ve sertifikasyon kuruluşlarına kadar yenilikçi geniş bir ürün yelpazesi sunacak. Sanal olarak gerçekleşecek Ekoloji İzmir, fuara paralel organize edilen etkinliklerle sektör profesyonellerinin yanı sıra tüketiciler için de ilgi odağı olacak.

DİJİTAL ORTAMA NASIL GİRİLECEK?

İnternet tarayıcısından gurmeizmir.izfas.com.tr adresine girecek katılımcılar ve ziyaretçileri, Fuar İzmir’in dış cephesinin yer aldığı simülasyon karşılayacak. Giriş yazısına tıklayarak dijital fuaye ortamına girecek olan katılımcı ve ziyaretçiler, holleri görme imkanı yakalayacak. Ziyaretçi olarak dijital fuarda yer almak isteyen sektör profesyonelleri, kayıt formu doldurarak ziyaretlerine devam edebilecek. Fuarın gerçekleşeceği hol içinde yapılacak stant canlandırmalarında katılımcıların isimleri yer alacak. Katılımcılar ile ziyaretçiler bu şekilde bir araya gelme fırsatı yakalayacak. Satın almacılar, katılımcı firmaya sorular sorup ürün inceleme şansı elde edecek. Tüm paydaşların birlikte çalışıp üreterek katma değer yaratacağı platform, aynı zamanda ulaşımı kolay ve maliyeti düşük olduğu için katılımcılara da büyük bir avantaj sağlıyor. Platforma katılan herkes, 10-12 Aralık tarihlerinde yeni ürün ve trendleri evlerinden çıkmadan takip edebilecek.



PLATFORMDA 'WEB SEMİNERLERİ' GERÇEKLEŞECEK

Günümüzde dijital platformlar, yeni dönem fuarcılığının alternatifi değil tamamlayıcı bir unsur niteliği taşıyor. 10-12 Aralık tarihlerinde İZFAŞ’ın kendi dijital altyapısı ile düzenleyeceği, ilk sanal fuarları Olivtech - Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı ile Ekoloji İzmir - Organik Sertifikalı Ürünler Fuarı’nda akıllı eşleşme filtresi ile desteklenen web seminerler yapılacak. Sektör profesyonelleri ile organik gelişmeleri takip etmek isteyen ziyaretçiler, Ekolojik Tarım Organizayonu Derneği (ETO) işbirliğiyle düzenlenen sektöre dair gelişmeler ve bilimsel konuların yer aldığı web seminerlere, gurmeizmir.izfas.com.tr adresinden, etkinlikler sekmesini tıklayarak ulaşabilecek. Üç gün boyunca sürecek seminerlerde site ziyaretçileri, anlık mesajlaşma ve görüntülü konuşmayla sürekli etki leşim halinde kalarak yurt içi ve yurt dışı etkinliklerle ilgili duyurulardan da haberdar olabilecek.

Ekoloji Buluşmaları:

 

10 Aralık 2020 Perşembe / Saat: 14:00 - 15:30

Organik Tarımda Farklı Yaklaşımlar



10 Aralık 2020 Perşembe / Saat: 16:15 - 17:15

Çözüm İçin Ortak Akıl: Türkiye Organik Ağı (TORA)



11 Aralık 2020 Cuma / Saat: 10:00 - 11:30

Organik Tarımda Tartışmalı Girdiler (O Plus)



11 Aralık 2020 Cuma / Saat: 14:00 – 17:00

Organik Tarımda Sertifikasyon



12 Aralık 2020 Cumartesi / Saat: 11:00 - 13:00

Üretici İle Buluşma Noktası Organik Pazarlar (ORGAFARM)



12 Aralık 2020 Cumartesi / Saat: 14:00 - 16:00

Organik Tarımda İç Pazar

Editör: Haber Merkezi