Türkiye'nin en büyük ve en yeni fuarcılık tesisi Fuar İzmir,  ülkede ses getiren fuarların yanı sıra önemli organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen ve voleybol altyapılarının değişmez bir parçası olarak tanımlanan Türkiye Şampiyonaları bu sene Fuar İzmir’de yapılıyor. 30 Mayıs’ta başlayan ve 3 Temmuz’a kadar sürecek voleybol şöleni boyunca 4 bin 500 voleybolcu Gençler, Yıldızlar, Küçükler ve Minikler kategorilerinde mücadele ediyor.

B HOLÜ “VOLEYBOL CENNETİ” OLDU

Türkiye’de ilk defa gençler, yıldızlar, küçükler ve minikler olmak üzere aynı anda 8 maçın (4 bayan – 4 erkek) oynandığı Türkiye Şampiyonları için Fuar İzmir, dev bir voleybol sahasına çevrildi. Fuar İzmir’de 26 bin 500 metrekarelik B Holü’nde 8 adet voleybol sahası ve seyirciler için tribün oluşturuldu. 28 adet konteyner soyunma kabini ve 10 adet duş kuruldu. Holün içinde bir bölüm festival alanına dönüştürülerek küçük çocukların oynaması için 3 adet voleybol sahası oluşturuldu.

Düzenlenen alanda antrenman yapan sporcuları ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, başarı dileğinde bulundu. “Altyapılar Türkiye Şampiyonası”na Fuar İzmir’de ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, ilk kez dev bir voleybol arenasına çevirdikleri Fuar İzmir’in gelecek yıllarda da bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğini ifade etti.

Fuar İzmir’de kapalı ve geniş alanında oluşturulan sahalarda mücadele etmekten memnun olduklarını ifade eden sporcular ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. 

FESTİVAL COŞKUSU

Her kategoride 32 bayan, 32 erkek takımın katıldığı organizasyonda voleybolcular bir yandan mücadele ederken bir yandan da Voleybol Festivali coşkusu yaşanıyor. Festival alanında karikatür etkinlikleri,  nail art, rengarenk boncuklar ve iplerle saç örme, graffiti workshoplar, post-it art, liselerarası müzik yarışması İzmir finalistlerinden konserler, el izi duvarı, zumba gibi eğlenceli etkinlikler düzenleniyor.

3 Temmuz’a kadar devam edecek olan turnuvalarda, Veteranlar Şampiyonası’nın ardından Gençler Türkiye Finalleri de sona erdi. Voleybol şöleni 8- 15 Haziran 2016 tarihleri arasında Yıldızlar Türkiye Finalleri (Bayan-Erkek) mücadelesi ile devam edecek. 17-24 Haziran 2016 tarihleri arasında Küçükler Türkiye Finalleri (Bayan-Erkek) karşılaşmaları yer alırken, 26 Haziran - 3 Temmuz 2016 tarihleri arasında Minikler Türkiye Finalleri (Bayan-Erkek) gerçekleşecek. 

Editör: Haber Merkezi