Foça Belediyesi Kent Konseyi Turizm Meclisi'nin hazırladığı Tarihi Yürüyüş Yolu projesi için Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, CHP'li Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclisi üyeleri ve Foça Belediyesi Kent Konseyi Turizm Meclisi üyeleri birlikte inceleme yaptı.

Üç etap olarak belirlenen ‘Tarihi Yürüyüş Yolu' projesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ilçenin 12 ay boyunca turizm yapabilen bir ilçe olabilmesi için çalıştıklarını kaydetti. Foça'nın sadece deniz ve kumdan ibaret olmadığını anlatan Demirağ, tarihi ve arkeolojik yapısının da tanıtımı için yürüyüş güzergahı oluşturmayı hedeflediklerini belirterek "Hazırladığımız proje ile turizmi 12 aya yaymaya çalışıyoruz. Foça'da yaşayan halkın da ilçenin tarihi zenginliğini bilmelerini sağlayarak, kentin tanıtımını arttıracağız. Güzergah boyunca yapılması gerekenleri öncelik sırasına göre belirleyeceğiz" diye konuştu.

Tarihi Yürüyüş Yolu projesinin ilk etabında yarımadadaki liman kutsal alanı, surlar, Beşkapılar, Kybele Gemisi, Fatih Camii, Ağalar Konağı, Hafız Süleyman Mescidi, İki Hamam, Kayalar Camii, Athena Tapınağı, ikinci etabında yel değirmenleri çevresi, Çifte Kayalar sur yatakları, Antik Tiyatro, Kybele Tapınım Yerleri, Arkaik Dönem Sur Yatakları, Maltepe Tümülüsü, Heredot Duvarı, Osmanlı Mezarlığı, ilk yerleşim alanı, su kemerleri, son etabında ise taş evler ve mozaikler bulunduğu bildirildi.

Editör: Haber Merkezi