İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ile çözülüyor. Kentin dört bir yanında pek çok şantiyede seferber olan İZSU, Foça'nın Ilıpınar, Yeniköy, Gerenköy, Bağarası ve Yenibağrarası mahallelerinde de yoğun tempoda çalışıyor. 40 yıl öncesinden kalan asbest ve pvc hatlar, basınca dayanıklı, sağlıklı borularla yenileniyor.

Toplam 93 kilometrelik yeni şebeke imalatı kapsamında Yeniköy, Gerenköy mahallerindeki çalışmaları tamamlayan İZSU, Ilıpınar Mahallesi'nde süren imalatları da kısa sürede bitirecek.

Bağarası Mahallesi'ndeki çalışmaların devam ettiğini, Yenibağarası'nda da çalışmalara başlayacaklarını bildiren İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Bugüne kadar bu iş kapsamında yaklaşık 50 kilometrelik şebeke imalatı gerçekleştirdik. Gerenköy'de özellikle yeni imara açılan yerlerde içme suyu alt yapısı oluşturduk. Yenibağarası Mahallesi'ne iki adet su deposu yapacağız. Böylelikle Zeytinköy ve Kocamehmetler köylerinde yaşanan su sıkıntısı son bulacak. İmalatı biten yerleşim yerlerinde yeni şebekeden su vermeye başlıyoruz. Tüm çalışmalar 2017 yılı Mart ayında tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi