Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde Foça Turizmciler Yatırımcılar ve Esnaf Derneği (TUDER) tarafından düzenlenen 4 Mevsim Foça konulu toplantıda, TUDER, Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar ve eylem planları hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda konuşan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, bu tip toplantıların sıklıkla yapılması gerektiğini vurgularken, TUDER’e de katkı ve emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Demirağ, “Turizm yerleşkelerinde genelde yerel inisiyatif her zaman ön plana çıkar. Ama biz bunu biraz değiştirmemiz gerektiğini düşündük. Yerel inisiyatif dışında artık sivil inisiyatif ön plana çıkmalı. Dernekler, Esnaflar Odası, Ticaret Odası, Kent Konseyleri Turizm Meclislerinin ön planda olması gerekli. TUDER çok büyük bir başarıya imza attı. Bundan sonraki süreçlerde TUDER’i daha çok donatmamız gerekmektedir. Hem maddi hem de manevi yönden daha da güçlenmesi için yerel yönetim olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Esnaflarımızın da derneğimize sahip çıkmaları gerekiyor. Hep beraber sarılırsak çok daha güçlü işler yapabileceğimize inanıyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi