Gemi seferlerinin ikinci sezonu, 4 Haziran 2016 Cumartesi günü yeniden başladı. İlk deniz seferlerinde, İzmir’den Foça’ya 89 yolcu gelirken, Foça’dan İzmir’e 17 yolcu gitti.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, belediye meclis üyeleri ile birlikte, sabahın saatlerinde İzmir’den-Foça’ya gelen 89 yolcuyu çiçeklerle karşıladı ve ‘Foçamıza hoşgeldiniz!’ dedi.

Başkan Demirağ; ‘Foça bir denizci kentidir. İzmir-Foça deniz seferlerinin geçen yıl ilkini gerçekleştirmiştik. Bu sene ikinci sezonumuzu düzenliyoruz. Bu seferlerin Foça açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu İzmir ve Foça arasında güzel bir köprü kurdu. Halkımızı, Foça’ya davet ediyoruz. Eminim, çok keyifli bir deniz yolculuğu yaşayacaklar. Tüm İzdeniz çalışanlarımıza da emekleri için teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum’ dedi.

Geminin kaptan köşkünü ziyaret eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Operasyon Müdürü Ümit Yılmaz ve Kaptan Ali Dursun Özdemir’e iyi yolculuklar ve çalışmalarında kolaylıklar diledi.

İZMİR-FOÇA GEMİ SEFERLERİ, 4 HAZİRAN’DA YENİDEN BAŞLADI

Son teknoloji gemilerle donattığı filosuyla deniz ulaşımında önemli hamleler gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, dış körfezde Foça'dan başlayan gemi seferlerine yeni sezonda da devam edecek. Foça Belediyesi’nin rıhtımında yeni gemilere uygun yapılanma gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi,  hafta sonu tatilini Foça’da geçirmek isteyen İzmirliler için Cumartesi ve Pazar günleri karşılıklı iki sefer düzenleyecek. Seferler Karşıyaka'dan sabah saat 08.00’de ve 16.00’da Karşıyaka-Konak-Foça güzergâhı ile yapılacak. Foça’dan kalkışlar ise 10.30 ile 18.30’da gerçekleştirilecek. Foça seferlerinin ücretleri tam 12 TL, öğrenci 8 TL, öğretmen 10 TL olarak belirlendi. İzmirliler Foça seferleri için de ‘İzmirim’ kartı kullanacak. İskelelerde bulunan turnikelerdeki validatörler, Foça’ya gidiş için belirlenen ücretleri ‘İzmirim’ karttan alacak. 65 yaşını doldurmuş vatandaşların kullandığı seyahat kartları, bu yolculuk için geçerli olmayacak.

Editör: Haber Merkezi