Foça Kaymakamı Ali Çetin, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu, sivil erkân, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve denizcilerin katıldığı kutlamalar, Cumhuriyet Meydanındaki çelenk sunma töreniyle başladı.

Foça Liman Başkan Vekili Yaşar Karabacak, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız eşliğinde Bayrağımız göndere çekildi. Liman Başkan Vekili Yaşar Karabacak, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Karabacak; ‘‘Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını halkın kudret ve yeteneğinin hududu çizer’ bilinciyle, denizciliği büyük milli ülkümüz olarak düşünüyor; onu az zamanda başarmak için daha fazla çalışmaya devam edeceğiz’’dedi.

Çelenk sunma töreninin ardından katılımcılar tekneyle denize açıldı. Protokol üyeleri, deniz şehitlerimiz anısına denize çelenk bıraktı.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 93. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında; ‘‘Kabotaj hakkına sahip olmak, üç yanı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizin mavi sulardaki egemenliğinin sağlanması ve denizciliğimizin geliştirilmesi bakımından büyük önem taşımaktadır. 93. Yıldönümünde, tüm denizcilerimizin ve halkımızın ‘1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, denizcilik camiamıza başarılar diliyorum. Hayatını denizlerde kaybeden deniz şehitlerimizi minnet ve saygı ile anıyorum’’dedi.

Foça’daki Denizcilik ve Kabotaj Bayramı gün boyu sürecek.

Program;

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı

*Yelkenli Tekneler ve Optimist Gösterileri

Yer: Küçükdeniz Limanı - Saat: 14.00

*Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Balık-Ekmek ikramı

Yer: Demokrasi Meydanı - Saat: 15.30

*9.9 HP Balıkçı Tekneleri Yarışı

Yer: Küçükdeniz Limanı - Saat: 16.30

*Cemil Midilli İlkokulu Öğrencileri Müzikli Çocuk Gösterisi ve Bedia Midilli İlkokulu Öğrencileri Tiyatro ve Çocuk Korosu Gösterisi

Yer: Demokrasi Meydanı - Saat: 16.30

*Yarışmalar; Yüzme, denizden tabak çıkarma, yağlı direkten bayrak alma ve kartondan tekneler gösterisi

Yer: Küçükdeniz Limanı - Saat: 17.30

*Plaket ve Ödül Töreni

Yer: Demokrasi Meydanı - Saat: 19.00

*Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı’na bağlı TCSG-109 Gemisi, 09.00-18.00 saatleri arasında Foça Balıkçı Barınağı’nda halkımızın ziyaretine açılacaktır. Ulaşım için Garaj Taksi Durağı önünde araç kaldırılacaktır.

Editör: Haber Merkezi