Kırmızı Bayrak törenine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Kırmızı Bayrak Komisyonu Üyeleri, Engelsiz İzmir Yürütme Kurulu, Foça Belediye Başkanı eşi Seçil Gürbüz, Çeşme Belediye Başkanı eşi Nuriş Oğan, Karşıyaka Belediye Başkanı eşi Öznur Tugay, Narlıdere Belediye Başkanı eşi İlke Engin, Beydağ Belediye Başkanı eşi Filiz Yılmazlar, Dikili Belediye Başkanı eşi Nesrin Kırgöz ve Ödemiş Belediye Başkanı eşi Selma Eriş, İBB Sosyal Projeler Daire Başkan, İBB Engelli Hizmetleri Şube Müdürü, İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, Foça Kent Konseyi Başkanı ve Engelli Meclisi Başkanı, STK temsilcileri ve siyasi parti ilçe başkanları katıldı.
 

Foça’da ilk kez bir otel ve ilk kez özel bir işletmenin almaya hak kazandığı Kırmızı Bayrak töreninde yaptığı konuşmada, vatandaşlık haklarına vurgu yapan Neptün Soyer; “Tamamen gönüllülerle İzmir’de bir yol alıyoruz, idealimiz bu bayraklar olmadan da her alanda bütün farklılıklarımızla eşit vatandaşlık haklarımızı alabildiğimiz bir dünya olsun. İzmir’i özel, yaşanabilir bir şehir haline getiren bu birlik beraberlik ve dayanışma ruhu içinde olduğumuz komisyon üyelerine ve başkan eşlerimize, İzmir’in dünyada en yaşanabilir şehir olması için birlikte çalıştığımız herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 

İBB Sosyal Projeler Daire Başkanı Anıl Kaçar’da, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan özverili çalışmaları aktardı.
 

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; “Göreve geldiğimiz günden beri herkesin bir arada huzurla yaşadığı Foça hayalimiz var. Geçen zaman içerisinde bu amaca daha çabuk ulaşmayı hayal ettik. Foça’da, İzmir’de ve Türkiye’nin her yerinde herkesin eşit haklara sahip olduğu, eşit şekilde yaşam sürdüğü bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e engelli vatandaşlarımız için ilçemize yaptığı değerli katkılardan dolayı teşekkür ederim.” dedi

Foça’da özel bir işletmenin de almaya hak kazandığı Kırmızı Bayrak töreninde Neptün Soyer ve Fatih Gürbüz, Gatsby Cafe işletmecisi Taner Kaya’ya; İzmir’i daha yaşanabilir bir şehir yapmak için uğraşan herkes adına teşekkür belgesini takdim ettiler.

Editör: Haber Merkezi