Foça Belediyesi, Türkiye’de bir ilk ‘Engelli Bilgi Sistemi’ni kullanarak İzmir İtfaiyesi ile birlikte Engellilere Yönelik Koruma ve Tahliye Tatbikatı gerçekleştirdi. Deprem olduğu varsayılarak engelli bilgi sistemiyle adres konum bilgilerine ulaşılan engelli vatandaşlar, itfaiye personeli ve arama köpekleri tarafından kurtarılarak güvenli alana tahliye edildi.

ENGELLİ BİLGİ SİSTEMİ TANITILDI

Tatbikat sonrasında Foça Reha Midilli Kültür Merkezinde devam eden etkinlikte, Foça Belediyesi’nin talebi üzerine sistemini geliştiren Mapisso firması yetkilisi Emre Yıldırım, Engelli Bilgi Sistemi hakkında bilgiler verdi.

EĞİTİM TOPLANTISI

Engelli Bilgi Sistemi bilgilendirmesinden sonra, İzmir İtfaiyesi personeli Berivan Arslan, Temel Afet Bilgisi eğitimi verdi. Eğitim toplantısında, deprem, yangın, sel, hortum ve benzeri afetler hakkında bilgiler, afetler karşısında alınabilecek korunma önlemlerinin yanı sıra bedensel ve zihinsel engelli bireyleri korumak için yapılması gerekenler anlatıldı.

AFETLERE KARŞI GELİŞMEYE DEVAM EDİYORUZ

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘Deprem ve doğal afetler sırasında öncelikle kurtarılmaya ihtiyaç duyan engellilerimize kısa sürede ulaşmak ve güvenliklerini sağlamak amacıyla oluşturduğumuz Engelli Bilgi Sistemi, ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın adres bilgilerini ve sağlık durumlarını içeriyor. Foça’mızda yaşayan engellilerimiz ve yakınları belediyemize ulaşarak, engelli bilgi sistemimize adreslerini ekleyebilirler. Bugün tanıtımını yaptığımız Engelli Bilgi Sisteminin verilerini, Afet Koordinasyon Birimine aktarabileceğiz. Dileğimiz, ilçemizde ve hiçbir yerleşimde bu tür afetlerin yaşanmaması ancak bu durum üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bir gerçeği. Foça Belediyesi olarak bölgemizde yaşanabilecek afetlere karşı çalışmalar geliştirmeye devam edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığımıza, İzmir İtfaiyesi’ne 16 yıl büyük emek vermiş ilk Daire Başkanı, çok değerli büyüğümüz Sayın Fuat Barandır’a, Temel Afet Bilgisi eğitimi için İzmir İtfaiyesi personeli Sayın Berivan Arslan’a ve etkinliğimize katılan katkı sunan herkese çok teşekkür ederim.’’dedi.

Etkinliğin sonunda CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, ilk İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır’a 27 Eylül-3 Ekim İtfaiye Haftası dolayısıyla, İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığının kurulması ve İzmir’in ilk İtfaiye Daire Başkanı olarak verdiği hizmetleri için teşekkür plaketi sundu.

‘Artık Seni Duyuyorum’ etkinliğinde, İşaret Dili tercümanı Suat Suakar işitme engelliler için iletişim sağladı.