Seyircilerin ayakta alkışladığı oyunu özellikle gençler geleceğe umutla baksın diye yazdığını söyleyen Gürakan, Türkiye’de ayak basmadık yer kalmayana kadar oyunu sahnelemek istediğini söyledi. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un bir süre önce İstanbul’da izleyip İzmir’e davet ettiği Tiyatro Ankara’nın “Fikriye ve Latife Kuruluşun ve Kurtuluşun Hafızası” oyunu Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde seyircilerle buluştu. Fikriye ve Latife Hanım’ın gözünden Atatürk’ü anlatan iki perdelik oyun ayakta alkışlanırken, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, oyunun yazarı Şeniz Kurultay Gürakan’dan, 29 Ekim,10 Kasım ve 19 Mayıs’ta Bornova’da tekrar sahneye çıkma sözü aldı.

İlk kez 10 Kasım 2018’de Anıtkabir’e en yakın tiyatro salonu olan Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde seyircilerle buluşan oyun dokuzuncu kez dün(11 Haziran 2019) Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi’nde seyirciyle buluştu. Oyun bugün saat 21.00’de (12 Haziran 2019) 10’uncu kez aynı salonda sahnelenecek.

"OYUNU YAZMAK TÜRK KADINI OLARAK BORCUMDU"

Fikriye ve Latife Hanım’la ilgili 10 yıl boyunca eline geçen bütün kaynakları okuduğunu ve bu birikimle “Fikriye ve Latife Kuruluşun ve Kurtuluşun Hafızası” oyununu yazdığını söyleyen Şeniz Kurultay Gürakan, “Amacım, Atatürk’ü daha az tanıyanlara, daha çok tanıyabilecekleri bir hale getirmekti. Gençler geleceğe umutla baksın diye yazdım. Bu oyunu yazmak, bir Türk kadını olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne borcumdu. Bu ülke nereye gidiyor diye düşünüp yurt dışına giderek paçayı kurtarma hayalinde olan gençlere, bu ülkeden umudunu kesmiş olan orta yaş insanlara, Cumhuriyet’in ilk yıllarında “biz böyle miydik?” diyenlere ulaşmayı hedefliyorum. Atatürk’ü biraz daha iyi anlarsak sevmemiz bir işe yarar diye düşünüyorum. Buna bir katkımız olabilirse ne mutlu bize. Türkiye’de ayak basmadık yer kalmayana kadar oyunu sahnelemek” dedi.

29 EKİM, 19 MAYIS VE 10 KASIM’DA DA OYNANACAK

Ayakta alkışlanan oyunun ardından Fikriye rolündeki Şeniz Kurultay Gürakan ve Latife rolündeki Zeynep Güngörenler’e çiçek ve plaket takdim eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu büyük sanatçıların ben ikinci kez seyrediyorum. İstedim ki tüm Bornova izlesin. Bu düşüncelerle Bornova’ya davet ettim. Ancak 200 kişi seyredebiliyor. Duygunun seyirciye geçmesi gerekiyor. Bu gözyaşlarını yakından görmek gerekiyor” dedi.  Başkan İduğ, çiçek takdim ederken 29 Ekim, 10 Kasım ve 19 Mayıs’ta da oyunun Bornova’da sahnelenmesi için Şeniz Kurultay Gürakan’dan söz aldı. Gürakan, “Siz bizi ne zaman davet ederseniz, seve seve geliriz. Daha çok insana Atatürk’ü anlatmamıza vesile olduğunuz için teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi