Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, başkanlık görevinde 2 yılını basın mensupları karşısında değerlendirdi. “Mutlu Beydağ” ruhuyla çehresi değişen, alt yapısından kent estetiğine ve yeni yüzüne kavuşan, huzurlu modern bir Beydağ hedeflerine kalıcı işlerle devam ettiklerini söyledi.

“PAYLAŞIMCI BİR YEREL YÖNETİM”

2 yıldır Beydağ’da büyük bir özveriyle çalıştıklarını anlatan Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, ” ‘Mutlu Beydağ’ diyerek çıktığımız hizmet yolculuğunda iki yılı geride bıraktık. Katılımcı, paylaşımcı bir yerel yönetim anlayışıyla kararlı adımlarla ilerliyoruz.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını zorunlu olarak aramıza sosyal mesafe koysa da proje ve hizmet odaklı yolumuza yılmadan devam ediyoruz.

İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile koordinasyonumuzu her gün geliştirerek dayanışma içinde çalışıyoruz. Başta Başkanımız Sayın Tunç Soyer olmak üzere tüm büyükşehir belediyesi bürokratlarına ve çalışanlarına sizler adına da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“BEYDAĞ DOĞALGAZA KAVUŞUYOR

Başkan Yılmazlar “İlçemize kazandırmayı hedeflediğimiz ve Beydağ’ımızın konforu için gerekli olan doğalgaz güzergahları hakkında İzmirgaz ile gerekli görüşmeleri yaptık; ardından ekibimizle birlikte yerinde incelemelerde bulunduk.

2021 ve 2022 yılları içerisinde doğalgaz yatırım planlanmasına Beydağ’ımızın eklenmesi eminiz ki hemşehrilerimizi çok mutlu edecektir. Bu yüzden iki kurum olarak işlemlerimizi hızlandırıp 2021 yılı içerisinde 2 merkez mahallemizin doğalgaz bağlantısı yapılmasını sağlayacağız.

2022 yılı içerisinde de diğer merkez mahallelerimizin program dahilinde bağlantıları yapılacak. Beydağ’ımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

“TARİH KOKULU BEYDAĞ:BEYDAĞ KALESİ UYANIYOR”

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 18.11.2016 tarih ve 5291 sayılı kararı ile yeniden yapımına yönelik rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri istenen Beydağ Kalesi içerisindeki eski Hükümet Konağı yapısının, hazırlanan restitüsyon etüdü doğrultusunda, kent belleğinin sergilenmesine yönelik kültürel bir işlev kazandırılmak üzere yapının tekrar ayağa kaldırılması ve Bizans Bazilikasına ait duvar ve temel kalıntıları ile mozaiklerin teşhirlerini sağlanması kararı alındığı ve tüm projeleri onaylanan, Beydağ Kalesi içerisindeki eski Hükümet Konağı Binası’nın yeniden yapılarak ayağa kaldırılması ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor.

Başkan Yılmazlar “Günümüzde ise proje %85 aşamasına gelinmiş olup yapımına devam edilmektedir. “Beydağ Kalesi Uyanıyor” isimli proje sosyal/kültürel/ turizme yönelik bir gelişim stratejisi, programı ve eylem planı tarafından kapsanmaktadır. Proje teklifi konusu tekil uygulamanın arka planını ve kentsel/sektörel programını oluşturan bu strateji ve planın kapsamı ve etkinliği yüksek düzeydedir. Proje gerçekleştiğinde Bölge önemli bir kültürel mirasını geri kazanacaktır. İlçemiz turizm açısından önemli bir değer kazanacak ekonomik girdi sağlanacak, yeni iş kollarının ortaya çıkmasına katkıda bulunacaktır. Katkılarından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Tunç SOYER’e çok teşekkür ediyorum.”dedi.

“ASFALT VE YOL YAPIMLARI”

Yol yapım çalışmalarına da değinen Başkan Yılmazlar, Beydağ’ımızı sağlıklı yollarla buluşturmaya devam ediyoruz. İlçemizin yıllardır kanayan yarası olan Ovacık Yayla yolu olarak da bilinen Halıköy Mahallesi Ovacık Yaylası’nda yol genişletme, İZSU alt yapı ve hemen ardından sıcak asfalt çalışmaları başladı. Yolun asfaltı tamamlandığında köylünün barbunya ekim alanı da artacak çünkü artık tozun içinde kalmayacağı için veriminin fazla olacağını köylümüz biliyor. 11 Büyükşehir Belediyemiz ürünlerimizin pazarlanmasında da bizlere yardımcı olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi aldığı iki halde belediyelerimizin yerel ürünlerini kooperatifler üzerinden satın alarak pazarlayacak. Alım garantisi ile üreticilerimiz tekrardan daha fala barbunya üretecekler ve ünlü olan barbunyamız tüketicilerle sağlıklı gıda olarak buluşacak. Barbunya üreticilerimizin yüzü gülecek.

Ovacık Yaylamız 1100 m yükseklikte olmasıyla da Aydın, İzmir il sınırlarında yer alması sebebiyle de turizm hareketliliği açısından ve gastronomi turizminin gelişmesi ve alternatif tarım ürünlerinin o bölgede daha rahat üretilebilmesi açısından da büyük önem arz etmekte.

Merkez ve tüm mahallelerimizde kilit parke taş kaplama çalışmalarımız devam ediyor. Yeni üretim yolları açıp mevcut yolların sathi kaplamalarını yaparak üretici hemşehrilerimizin yanlarında oluyoruz. Temizlik çalışmalarını kırsal mahallelerimizde de sürdürüyoruz” dedi.

“YENİ SOSYAL YAŞAM ALANLARI KAZANDIRIYORUZ: BEYKÖY KAHVE MEYDANI”

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Beydağ bırakmak için yeni yaşam alanları kazandırdıklarını kaydeden Başkan Yılmazlar, ” Eski parklarımızı revize ediyor, yenilerini de ilçemize kazandırıyoruz. Yeşil alanlarımıza da yenilerini ekliyoruz. İlçemizin simgesi haline gelen yıllara yenik düşmüş ve yıpranan Beyköy Kahve Meydanı’nı yenileyerek modern bir görünüme kavuşturuyoruz. Cumhuriyet Mahallesi Zeytinlik Sokak’ta mevcutta bulunan Şehit Er Başaran Kahraman Parkı’nı yeni baştan yaptık. Cumhuriyet Mahallelerimizin kullanımı için çok güzel bir park ortaya çıkardık. Üzerinde atıl durumda bulunan alana çocuklarımız için futbol sahası projemiz arasında.” ifadelerini kullandı.

“KESTANE FESTİVALİ”

İlkleri de ilçeye kazandırdıklarını kaydeden Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, ” İlçemizin Çomaklar Mahallesi’nde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile 1. Kestane Festivali gerçekleştirdik. Çomaklar Mahallesinin meydanında üretici standları açılarak renkli görüntüler verildi, bu standlarda köylümüzün doğal, organik ve yerli yetiştirmiş olduğu ürünler satışa sunuldu. Festivale gelen misafirlere Beydağ Belediyesi tarafından yöresel keşkek, fırında kestane, ızgara kestane, yahni kestane, yayık ayran ve gözleme ikramında bulunuldu. Amacımız ilçemizde büyük bir üretim alanına sahip olan kestaneyi herkese tanıtmak ve ürünümüzün katma değerini yükseltmek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer’in de katılımı ile ses getiren bir festival gerçekleştirdik.” dedi.

“YENİ PAZARYERİ VE DÜĞÜN SALONU”

Herkesin sesi olduklarını belirten Başkan Yılmazlar, ” Cumhuriyet Mahallesi'ndeki halen kullanılmakta olan pazaryerine Yeni Pazaryeri ve Düğün Salonu projemiz hazır, şu an İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından ihale edilmesi aşamasındayız. Bodrum katına Otopark, zemin katına Pazaryeri, 1. katına yaklaşık 450 kişilik Düğün Salonu ve 2. katına Sosyal Tesisler yer alacak olan tesis ilçemize modern bir görünüm katacak olup büyük bir ihtiyacımızı karşılayacak. Beydağ’ımıza yakışır modern tesislerimizi en yakın zamanda hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

“CAN DOSTLARIMIZI UNUTMUYORUZ”

Başkan Yılmazlar ”İlçemizdeki onlarca sahipsiz dostlarımız için kollarımızı sıvadık.Orman Bölge Müdürlüğü’nden kiralanan alan içerisine yapmayı düşündüğümüz Barınak Projesi kapsamında projemiz üzerinden yerinde inceleme ve çalışmalara başladık.Orman Bölge Müdürlüğünden gelen görevlilerce yaptığımız inceleme sonucunda alanın uygunluğu konusunda başvurumuzu yaptık, ardından yapımında maddi destek konusunda bir proje yarışmasına katıldık, sonuçlanmasını bekliyoruz.
Güzel ve sağlıklı koşullar taşıyan bir barınak yapıp ilçemizin sokak hayvanları problemini çözeceğiz ve gelecek nesillere,çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılayabileceğimiz bir barınak inşa edeceğiz.”dedi.

“KORONA’YA KARŞI TEK YÜREK”

Koronavirüs salgını ile mücadeleye devam ettiklerini kaydeden Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, ” Büyük bir özveriyle salgınla mücadelemizi tek yürek olarak sürdürüyoruz. Evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı olan hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere belediyemiz bünyesinde bir ekip oluşturduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ihtiyaç sahiplerine gıda paketi ulaştırdık. Zor günler geçiren esnaflarımıza ulaşarak ihtiyaçları doğrultusunda destek verdik. Sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanlarımıza da aralıksız olarak mama desteğimizi sürdürüyoruz.

İlçemizde bulunan tüm kamu kurumu binalarında, ortak kullanım alanlarında, okullarda ve ibadethanelerde dezenfekte çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Hemşehrilerimizin sağlığını ön planda tutarak sıkı denetimleri ve tedbirleri elden bırakmıyoruz. Pandemi sürecinde kurslar ve pek çok kültürel etkinliklere ara vermek zorunda kaldık. Ülke ekonomisinde tarımın önemli olduğu bilinciyle karakılçık buğdaylarımızı ektik, alternatif tarım ürünü olan sahlep ekip hasadını yaparak verimli bir gelir elde ettik. Salep ekim alanı oluşturduk, önümüzdeki süreçte kooperatifimiz ile birlikte oraya salep ekeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“YOL ARKADAŞLARIMIZ MUHTARLARIMIZ”

Muhtarlar ile uyum içinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Yılmazlar, ” Yol arkadaşlarımız muhtarlarımız ile sürekli bir araya gelerek yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili kendilerini bilgilendiriyor, mahallelerimizin ihtiyaç ve taleplerini de onlardan dinleyerek yol haritamızı belirliyoruz. Muhtarlarımızla yakın ve uyumlu çalışmalarımızı sürdürerek Beydağ’ımızı hak ettiği noktaya birlikte taşımaya devam edeceğiz” dedi.

“ÇEVREYE DUYARLI ETKİNLİKLER”

Doğası ve denizi temiz bir Beydağ için farkındalık yaratacak etkinliklere imza attıklarını ifade eden Başkan Yılmazlar,” İlçemizde meclis üyelerimizle çöp toplama etkinliği düzenleyerek farkındalık oluşturuyoruz. Yeşili, doğası ve dokusuyla Beydağ’ımızı temiz tutuyoruz.” dedi.

“HEDEFLERİMİZE İLERLEYECEĞİZ”

Aşkla çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar , ” Göreve başladığımız günden itibaren hedeflediğimiz projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün İlke ve Devrimleri ile beraber bizlere emanet ettiği Cumhuriyet değerlerini rehber edinerek yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Hizmet seferberliğinde gücümüze güç katan meclis üyelerimize ve mesai arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi