Dünyaca ünlü piyanist-besteci Fazıl Say, İzmirlilere muhteşem bir gece yaşattı. 17 Aralık’ta Almanya'da klasik müziğin Oscarı olarak adlandırılan “Beethovenpreis” ödülünü almaya hazırlanan Fazıl Say’ın konseri, her zamanki gibi İzmirli sanatseverlerden yine çok büyük bir ilgi gördü. 

İZMİRİN HOŞGÖRÜ İKLİMİNE YAKIŞMAYAN SALDIRI

Öte yandan Fazıl Say'ın konseri öncesinde elinde satırla salona girmeye çalışarak konseri engellemek isteyen bir saldırgan, güvenlik görevlilerince yakalanarak polise teslim edildi. 

İLGİLİ HABER: Konsere satırla saldırdı, serbest bırakıldı

Konser izleyicileri arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuya ilişkin “Bu bir eğlence değil! Dünyanın yakından tanıdığı bir sanatçımızın aylar öncesinden planlanmış klasik müzik etkinliği. Saldırı girişimini şiddetle kınıyorum. Türkiye, sanata ve sanatçıya verdiği değer, gösterdiği saygıyla ilerleyecektir” açıklamasında bulundu.

İLGİLİ HABER: Konsere satırla saldırdı, serbest bırakıldı

Fazıl Say'ın önümüzdeki günlerde “Klasik Müziğin Oscarı”nı alarak ülkemizi bir kez daha onurlandıracağını da hatırlatan Aziz Kocaoğlu, “İzmir’in hoşgörü iklimine yakışmayan saldırı girişiminin bir daha yaşanmaması en büyük dileğimizdir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi