Bornova Belediyesi’nin yürüttüğü ve Avrupa Komisyonunca finanse edilen URBANREC projesi kapsamında atıklara ikinci bir hayat verebilmek için başlatılan “Atık Toplama Kampanyası” çalışmaları tamamlandı. Kampanya ile vatandaşların bağışladığı hacimli eşyalardan kullanılabilir nitelikte olanlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak, kullanılamaz olanlar ise geri dönüşüm kanalları ile yeni bir ürünün hammaddesi olarak değerlendirilmek üzere evlerinden alındı.

Büyük hacimli evsel atıkları ekonomiye kazandırmak için gerçekleştirilen ‘Toplama Kampanyası’nda Bornova Belediyesi’nin ‘0 555 0310612’ numaralı Atık Hattını arayan vatandaşların bağışladığı eşyalar belediye ekipleri tarafından evlerinden alındı. Işıkkent’te bulunan Atık Getirme Merkezi’ne taşınan eşyalar burada kullanım durumlarına göre ham maddeye dönüşmek veya ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere ayrıldı.

URBANREC PROJESİ

URBANREC Projesi’nde Türkiye’den Bornova Belediyesi ve İYTE ortak olarak yer alıyor. 7 farklı Avrupa ülkesinden şirketler, belediyeler ve araştırma enstitülerinin bulunduğu 21 ortaklı projenin koordinatörlüğünü İspanya’da bulunan AIMPLAS isimli teknoloji merkezi yürütüyor. 42 ay sürecek projenin 493 bin liralık bütçesinin tamamı Avrupa Komisyonu tarafından finanse ediliyor.

Editör: Haber Merkezi