MİHRİCAN CANDEMİR/ İZ GAZETEBornova Hükümet Konağı Cumhuriyet Meydanı’na kurulan yöresel ürünler fuarında yerli esnafın, stant kuran esnafların kira vermediklerini öne sürerek tepki göstermesinin ardından Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve fuara stant açan esnaflar bir araya geldi.

​​​​​​​

‘’BİZİM NE GÜNAHIMIZ VAR’’

Başkanla konuşan esnaf, ‘’Ben baharatçıyım başkanım. Biz buraya gelirken yerimizin Cumhuriyet Meydanı olduğunu söylediler. Şimdi bizim ne günahımız var? Esnaflar üzerimize geldi. Ben Antep esnafıyım, buraya bir kamyon mal ile geldim. Bizim bundan sonra yerimiz nere?’’ diye konuştu.

‘’HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇMEK LAZIM’’

Kurulan çadırların Aşık Veysel’e taşınacağını belirten İduğ, ‘’Bornova’da açılmış olan 41 tezgâh var. Bu tezgahların Cumhuriyet Meydanı’nda, bu canlı noktada olmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Valiliğimizin vermiş olduğu bir görüş var ama bu sadece güvenliği koruma anlamında bir görüş. Bu olumlu bir görüş değil. İzmir Belediye Başkanımızın tam arkasında olduğu, sayın Kaymakamlık ve Tarım İlçe Müdürümüzün desteği ile biz bu kurulmuş olan çadırların Aşık Veysel’e taşınmasını sağlayacağız. Burada esnaflık yapan birçok insanın zorluk yaşadığını herkes biliyor. Pandemi yaşandı, ekonominin bu zor günlerinde herkes hangi durumda olduğunu biliyor. O zaman buradaki boş dükkanları arkadaşlar devralsınlar, kira ödesinler, doğalgaz ödesinler, elektrik ödesinler, insanları çalıştırsınlar. Bornova’da bir sürü dükkân var, dolayısıyla haksız rekabetin önüne geçmek lazım. Böyle bir şeyi asla kabul etmiyoruz. Esnafın zorluk çekmesini asla kabul etmeyeceğiz. Bu arkadaşlarımızın üç günde başka bir yere taşınmasını sağlayacağız. Onların da hiçbir zorluk çıkarmadan bu konuda bizim talimatlarımıza uymalarını tavsiye ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi