ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE – Yaklaşık 30 yıldır ESHOT personeline hizmet veren Sınırlı Sorumlu İZYUK Tüketim Kooperatifi’ne tahsis edilen yerlerin boşaltılması istendi. ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazı ile bildirilen karar sonrasında, 30 yıllık kooperatif işlevsiz, 80 işçi işsiz, 3700 ESHOT personeli ise hizmetsiz kalmış olacak.

İZYUK Tüketim Kooperatifi, ESHOT’a bağlı atölyeler, garajlar ve son duraklarda, başta şoförler olmak üzere, 3700 personele çay, su, kahvaltı gibi büfe hizmeti sunuyordu. ESHOT Genel Müdürlüğü’nden kooperatife gönderilen yazıda, İZYUK’tan boşaltılan yerlerin belediye şirketlerinden GRAND Plaza’ya tahsis edileceği ifade edilse de, boşalan noktalara çay makineleri konulması ESHOT personelini huzursuz etti. Keza, çay makinelerinin 3700 personelin gıda ihtiyacını karşılaması teknik olarak da mümkün görünmüyor.

ESHOT İŞÇİSİ MAĞDUR

Konuya dair gazetemize ulaşan işçiler, özellikle mesai başlangıcında, sabah saatlerinde çay içip kahvaltı yapmak isteyen personel sayısının çok olması nedeniyle İZYUK’tan vazgeçilmesinin kendilerini mağdur edeceğini söyledi.  

80 İŞÇİ YERİNE BOZUK PARALI MAKİNE

Öte yandan, İZYUK Tüketim Kooperatifi’nin büfelerinde çalışan 80 işçi ise işsiz kalacak. İşçilere belediye bünyesinden başka bir yerde çalışacaklarına dair herhangi bir bildirimde bulunulmazken, büfeler kapatılıp yerlerine bozuk para ile çalışan makineler konulduğunda işçiler işsiz kalmış olacak.

Editör: Haber Merkezi