Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in yıllardır ihtiyacı olan ancak bir türlü hayata geçmeyen Ege Medeniyetler Müzesi'nin kurulması ve tescilli Alsancak Elektrik Fabrikası'nın restorasyonu için Ankara'da bir hamle yaptı.

Başkan Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Buğra Gökçe, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'yla görüştü. Kocaoğlu Nabi Avcı'ya İzmir Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu'nun son aldığı kararla İzmir Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Kurumu'na verilen Sümerbank arazisinin Bakanlık tarafından alınıp Müze yapılması, Özelleştirme İdaresi'ndeki Elektrik Fabrikası'nın da restorasyon amaçlı kendilerine geçici olarak tahsis edilmesini talep etti.

Kocaoğlu, Bornova'daki tarihi Paterson Köşkü'nün de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan protokol ile restororasyonunun yapılmaya başladıklarını ve tamamlanıca kültür amaçlı kullanılmak üzere Bakanlık'a devredilecek olmasında uygulanan yöntemin bu iki yer için hayata geçirilebileceğini bildirdi. Kocaoğlu, Alsancak'ta tescilli eski Elektrik Fabrikası'nında Türkiye Cumruriyeti tarihindeki önemli endüstriyel değerlerden biri olduğunu restore etmeye hazır olduklarını Bakan Avcı'ya bildirdi. Çalışmaların devame için Bakanlık'tan destek de istedi.

MALİYE BAKANI GÖRÜŞMESİNDE GÜNDEMDE TAHSİSLER VAR

Başkan Kocaoğlu, 20 Ekim Perşembe günü de Maliye Bakanı Naci Ağbal ile görüşecek. Kocaoğlu, görüşmede başta İzmir Kıyı Tasarım Projesi kapsamında talep ettikleri ancak henüz gerçeklemeyen tahsisleri gündeme getirecek. Belediye'nin Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden yaptığı diğer talepler de Bakan Ağbal'a iletecek.

Editör: Haber Merkezi