EFE CAN TAN/ İZ GAZETE - Efes Selçuk Belediyesi Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel pandemi günlerinde ‘Tüm Türkiye Eksin’ çağrısıyla Efes Tarlası’na ekilen Ata Tohumları’nı tüm Türkiye’ye gönderme kararı aldı. Küçük üreticiye destek vermek amacıyla başlatılan bu kampanya şimdilerde uzaktan eğitim için ihtiyaç sahibi çocuklara tablet olarak dönüyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi birçok belediye uzaktan eğitimden faydalanamayan çocuklar için tablet kampanyası başlattı. Efes Selçuk da ‘uzaktan eğitime erişim imkanı olmayan çocuklarımız için tablet desteklerinizi bekliyoruz’ diyerek çağrı yaptı. Mersin’de yaşayan Abdullah Yanardağ ise Filiz Ceritoğlu Sengel'in destek çağrısı yaptığı sosyal medya hesabının altına ‘Değerli başkanım siz bana Ata Tohumu göndermiştiniz. Ben de size ve çocuklara tablet ile destek olmak istiyorum. İlgili numarayı arayacağım’ yazarak yardım etmek istediğini belirtti.

'KARŞILIKSIZ İYİLİĞE YÜZÜME DÖNÜP GİTMEK İSTEMEDİM'

Gazetemizin ulaştığı Yanardağ, ‘’Ben Mersin’de yaşıyorum bilgisayar mühendisiyim. Bir de küçük bahçem var. Sosyal medyada gördüm Efes Selçuk Belediyesi’nin Ata Tohumu kampanyasını. Ben başvurdum fakat ters bir coğrafyadayız İzmir ve Mersin pek yakın değil, geleceğini ümit etmedim. 1 hafta sonra bir SMS geldi ‘tohumunuz kargoya verilmiştir’ diye, ben yine de ümitli değildim fakat kargo geldi ve içinde binlerce domates, patlıcan ve biber tohumu vardı. Bir de mektup vardı... Tohumların nasıl elde edildiği, bana hangi amaçla gönderildiği gibi şeyler yazıyordu ve bana özel olarak gönderilmiş bir yazıydı. Belediyenin bu ilgisi ve inceliği bana kendimi borçlu hissettirdi. Ben de Filiz Ceritoğlu Sengel’i sosyal medyadan takip ediyordum ve bu karşılıksız iyiliğe yüzümü dönüp gitmek istemedim. Efes Selçuk Belediyesi’nin tablet kampanyasını duyunca yardımcı olmak istedim. Bütçem doğrultusunda en az 5 veya 6 tablet ihtiyaç sahiplerine belediye vasıtası ile bağışlayacağım’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi