Gizem TABAN/İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Filiz Ceritoğlu Sengel’in belediye başkanı olduğu Efes Selçuk Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atacak. 
Efes Selçuk Belediyesi, ataması yapılmadığı içim mağdur durumda olan öğretmenlerle, maddi imkanı olmadığı için eğitim desteği alamayan öğrencileri buluşturacak. 

 

Belediyenin finans sağlayacağı atanamayan öğretmenler, sınava hazırlanan ve ekonomik durumundan dolayı eğitim desteği alamayan ilçedeki 8’nci ve 12’nci sınıf öğrencilere ihtiyacı olduğu branşa göre özel ders verecek. 
Öğrenciler destek almaya ihtiyacı olduğu branşlar ile ilgili belediyeye başvuru yapacak. Belediye öğretmenlere finansal destek sağlayacak. Öğretmenler, öğrencilere desteğe ihtiyacı olduğu branşla ilgili ücretsiz özel ders vermek için evlerine gidecek. Uygulamanın Kasım ayında başlatılması planlanıyor.


TÜRKİYE’DE BİR İLK
Proje’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Efes Selçuk Belediye Başkanı CHP’li Filiz Ceritoğlu Sengel, “Atanmayan bir sürü öğretmenimiz var. Bir de pandemi sürecinde sınava hazırlanan 8’nci ve 12’nci sınıf öğrenciler… Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi eğitimde fırsat eşitliği en önemli esaslardan biri. Ancak eğitimde fırsat eşitliğini sağlayabilmek için çocukların aynı koşullarda olması gerekiyor. Maddi durumu iyi olan çocuklara aileleri özel ders takviyesi yaparken, maddi durumu iyi olmayan çocuklarımız ne yazık ki birçok şeyden mahrum kalıyorlar. Biz de bu nedenle bir eğitim seferberliği yapalım ve ataması gerçekleştirilmeyen öğretmenlerimizi, ihtiyacı olan 8’nci ve 12’nci sınıf öğrencilerin evine göndererek birebir ders imkanı sağlamak istedik. Öğretmenlerimize maddi destek kısmını belediyemiz sağlayacak. Öğrencilerden gelecek taleplere göre de branşlarımız netleşecek.  Ona göre de yol alacağız. Umarım faydalı oluruz” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi