Üstü açık araçla sokaklarda dolaşarak vatandaşların bayramını kutlayan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Böyle bir günde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda evlerin içinde kalmanıza gönlümüz razı olamazdı. Bu coşku eve de sığmazdı. Hep birlikte balkonları bayram yerine çevirdik. 100. Yıl coşkusu Efes Selçuk’ta evlere sığmadığı gibi balkonlardan sokağa taştı Teşekkürler Efes Selçuk” dedi.

Koronavirüs salgını sebebiyle 22 Nisan akşamı 00.00’da başlayan 26 Nisan 00.00’da sona erecek olan sokağa çıkma yasağı kapsamında Efes Selçuk Belediyesi’nin “23 Nisan Eve Sığmaz Balkonlardan Taşar” çağrısıyla Efes Selçuklular balkonlara çıktı. Her yaştan Efes Selçuklu vatandaş bayrakları, balonları, 23 Nisan’a özel pankartlarıyla muhteşem karelere imza attı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

İsabey Mahallesi’nden başlayan bayram coşkusu Efes Selçuk’un tüm sokaklarını sardı. Efes Selçuk Belediye Bandosu da tüm mahallelerde gezerek marşlarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına renk kattı.

Başkan Sengel, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün geçerken görevli emniyet personeline çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Sağlık Ocağı ve devlet hastanesi önünden geçerken; sağlık çalışanlarına seslenen Başkan Sengel; “Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığı ödenmez, onlara sadece teşekkür edilir. Biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi kendimizi her zaman onlara emanet ederiz” dedi.

ANDIMIZ OKUNDU

Tüm mahallelerde olduğu gibi Cumhuriyet Mahallesi’nde de çocuğundan yaşlısına tüm vatandaşlar tarafından büyük bir coşku ile karşılanan Başkan Sengel, bir öğrencinin balkondan Andımızı okumasından dolayı duygulanarak; “Güneşli günler gelecek, meydanlarda yine hep beraber olacağız. Bu bayramı hep beraber kutlayacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun” dedi.

Her mahallede, her sokakta vatandaşların coşkusu ve neşesiyle karşılanan Başkan Sengel, tüm çocukları temsilen gök yüzüne rengarenk balonlar bıraktı. Çocuklar ayrıca evlerinin balkonlarından okudukları şiirlerle ve zeybek gösterisiyle kutlamalara renk kattı.

Başkan Sengel, çocuklar başta olmak üzere tüm Efes Selçuklular’a Koronavirüs salgının sona ermesinin ardından Efes Selçuk’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın çok daha görkemli bir şekilde kutlanacağı sözünü verdi.

Editör: Haber Merkezi