Belediye hizmet binası önünde bir araya gelen Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve CHP İlçe Örgütü, Gençlik Bandosu eşliğinde yürüyerek Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı. Protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı törende Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Kılınç, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Öğrencilerin şiir okuması ile devam eden törende Zuhal Fitness Spor Kulübü sporcularının 19 Mayıs için özel hazırladığı muhteşem gösterisi dakikalarca alkışlandı.

Törenin ardından kent sokaklarını trampet sesleriyle coşturan Efes Selçuk Belediyesi Gençlik Bandosu'na evlerindeki ve işyerlerindeki vatandaşlar da alkışlarla eşlik ettiler.

EFES SELÇUK SOKAKLARINDA ANLAMLI 19 MAYIS MESAJI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Mücadelesini başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 102. Yılında kurtuluş coşkusu Efes Selçuk sokaklarını sardı. Efes Selçuk Belediyesi günler öncesinden kentin ana caddelerini bu anlamlı gün sebebiyle bayraklarla donattı. Efes Selçuk’ta ayrıca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle sokaklarda anlamlı bir mesaj yayınlandı. Kent sokaklarında yer alan billboardlarda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi karekod uygulaması ile yayınlandı. “Gençler 1919 ruhuyla bir çift mavi gözün sizlere mesajı var” notuyla yayınlanan kutlama mesajlarında, afişte bulunan karekodu okutan gençler, cep telefonlarından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni, Ulu Önderin görüntüleri eşliğinde izlediler.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında akşam saatlerinde düzenlenecek Mobil Konser ile bayram coşkusu devam edecek.

Editör: Haber Merkezi