Başkan Ceritoğlu Sengel’in “kadın dayanışması” anlayışı ile yeni bir kimlik kazanan Kadın Dayanışma Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi ile bir arada çalışmalarına devam ediyor.

Kadın Dayanışma Merkezi’nde düzenlenen haftalık program çerçevesinde Pazartesi ve Çarşamba günleri (09.00-12.00- 13.00- 17.00) Psikolog Birgül Gönül tarafından kadınlara yönelik psikolojik danışma hizmeti verilecek.

Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri ise belirlenen saatlerde diksiyon, etkili iletişim, tiyatro ritim grubu çalışması düzenlenecek. Ayrıca aynı günlerde Gülden Özen ile Harekete Geçme Zamanı, Diyetisyen Özlem Özden İlkılıç ile sağlıklı beslenme semineri, Ünzile Aslan ile kadın üreme sağlığı eğitimi verilecek.

İZAV iş birliği ile düzenlenen hukuk okuryazarlığı eğitimi ise Cuma günü Efes Selçuk’un köylerinde devam edecek. Yine aynı gün Kadın Dayanışma Merkezi’nde randevu ile kişiye özel hukuksal danışmanlık hizmeti verilecek.

Efes Selçuk Belediyesi tarafından meclis kararı ile kurulan Eşitlik Birimi koordinasyonunda yürütülecek çalışmalar için 0232 892 27 35 (Kadın Dayanışma Merkezi) numaralı telefondan bilgi alınabilecek.

Efes Selçuk Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı’nda alınan Yerel Eşitlik Eylem Planı ve Eşitlik Birimi kararları ile kentte yaşayan tüm dezavantajlı grupları kapsayan çalışmalara imza atılacak. Bu çalışmaların ilk adımlarından olan Kadın Dayanışma Merkezi verilen eğitimler, düzenlenen seminerler ve bireysel danışmanlık hizmetleri ile güçlü bireyler, güçlü kadınlar hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi