Basın açıklamasında Selçuk Efes Kent Konseyi Başkanı Atay Tozlu kadın cinayetleriyle ilgili rakamsal veriler paylaşarak; “ Kadına yönelik şiddetin yanı sıra çocuklara, hayvanlara ve tüm insanlara yönelik şiddete karşıyız” dedi.

İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasının gerekliliğine ilişkin yapılan basın açıklamasını Eğitim – Sen Selçuk Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyesi Gizem Soylu okudu. Soylu erkek egemen bakış açısının şiddete zemin hazırladığını belirterek; “Türkiye 2011 yılında Birleşmiş Milletler ile İstanbul Sözleşmesi’ni imzaladığı halde şiddet gören kadınlara sağlanması gereken etkin korumayı gerçekleştirememiştir. 2014 yılından bu yana İstanbul Sözleşmesi’nin yükümlülükleri yerine getirilmemiştir. Bu sözleşme uygulansaydı bugün Pınar Gültekin, Şule Çet, Emine Bulut ve Özgecan Aslan gibi nice kız kardeşimizin hayatı son bulmayacaktı. Onların gülüşleri çalınmayacaktı. Bu yüzden İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Koruma Kanunu hayata geçirilmelidir” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından katılımcı kadınlar sloganlarla kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine karşı direnecekleri, korkmayacakları dile getirdiler.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDİR?

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi, kadına karşı şiddet ve aile içi şiddet konularında temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen bir uluslararası insan hakları sözleşmesidir.

Editör: Haber Merkezi