İZ GAZETE- Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, eski yönetimden kalma 15 milyon liralık borç ile karşılaştıklarını ifade etti. Sengel, "Merak etmeyin; bizde bu kararlılık olduktan sonra bunu da aşarız. Yeter ki sağlığımız yerinde olsun, hayallerimizin peşinden koşmaya devam edelim" ifadelerini kullandı.

İşte Başkan Sengel'in o açıklaması: 

Merhaba yeni hafta… Pazar gününden umutlanırsın güzel haftaya ama ne umarsın ne bulursun. Bilen bilir, borçlu bir belediye devraldık. Bir şekilde üstesinden geldik. Vergi borcumuzu yapılandırma süresinden önce yapılandırdık; tıkır tıkır ödedik. İcra dosyalarımızı taksitlendirdik, icra dosyalarımızı kapattık. Tam işler yolunda gidiyor derken pandemi oldu, sonrası malum. Üzerine bir de bizden önceki dönemlere ait açılan bir dava kesinleşti ve hooop 8 milyonluk bir borç daha geldi.

Bu haftaya ise başka bir eski borç yüküyle uyandık; personel şirketinin 15 milyon civarındaki vergi borcu. Oysa yapılandırma talebinde bulunmuştuk. Biz de anlam veremedik. Hep derim; fakir ama gururlu gittik, diye. Bunca zorlukla dolu bir dönemde ve handikap içerisinde, emekçi hakkı esastır, dedik ve ödedik. Projelerimiz var, dedik ve devam ettik. Yollar kötü, dedik; alt yapısı tamamlanan yollar için İller Bankası’na kredi başvurusunda bulunduk ve kabul edildi. 7 Ekim’de ihalemiz var. Ama güne yapılandırdığımız eski dönemden kalma borçla başlamak biraz ağır oldu. Biz eski yıkıntıları toplamaya, yenilemeye, değerlerimizden vazgeçmemeye, bozukları gücümüz yettiğince toplamaya, yeni adımları zorlu koşullara rağmen atmaya and içmişiz. Bir kaç tümsek yıldıramaz, bir kaç sıkıntı umudumuzu kıramaz. Bilinsin isterim… Saygılar, gününüz dünden güzel olsun Efes Selçuk

Editör: Haber Merkezi