Kısa bir süre önce dünyaca ünlü piyanist İdil Biret konseriyle kapılarını sanatseverlere açan Bergama Kültür Merkezi (BerKM), dün gece yine dünyaca ünlü gitaristler Vietnamlı Thu Le (Klasik Gitar), İspanyol Davinia Ballesteros (Flamenko Gitar) ve Arjantinli Mirta Alvarez'i (Tango Gitar) konuk etti. Konserde, flamenko, klasik ve tango dinletileri çalındı. Konser yaklaşık 1.5 saat sürdü. Salonda hiç boş yer kalmadığı görüldü.

Konser sonunda Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, gitaristlere gecenin anısına üzerinde Bergama'nın örenyeri resmedilmiş birer taş tablo hediye etti. Gitaristler, sahnede Türk bayrağı açarak büyük alkış aldı. Sanatçılar, Türk bayrağıyla fotoğraf çekilip sosyal medyadan paylaşacaklarını ve tüm sanatçıları Türkiye'ye davet edeceklerini söyledi.

Konuşma yapan Başkan Gönenç, "Bundan sonra Bergama Kültür Merkezi'nde bu etkinlikler devam edecek. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü son zamanlarda ülkemizde sıkıntı yaşarken onların yurt dışından gelmesi, sanatın ve müziğin evrensel diliyle burada olmaları bizim için çok anlamlı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi. Ayrıca üç Latin gitarist konser sonrası, BerKM'de izleyicilere albümlerini de imzaladı.

'TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVDİK'

Konser sonu röportaj veren gitaristlerden Vietnamlı Thu Le, "Türkiye'ye birçok defa geldim. Her geldiğimde kendimi çok iyi hissediyorum. Burası benim üçüncü evim" dedi. Arjantinli Mirta Alvarez ise "Benim de Türkiye'ye ilk gelişim. Çok sevdim ve beğendim. Burada olmaktan çok mutluyum. Ülkemin ve Türkiye'nin müzik açısından da ortak bir dili olduğuna inanıyorum. Aynı tutku, aynı heyecan ve aynı ritim. Seyirci ile iletişim kurmakta çok keyifliydi. Tekrar Türkiye'ye geleceğim" dedi.

İspanyol Davinia Ballesteros ise "Türkiye'ye ilk defa geliyorum. İspanya'ya geri döndüğümde Türkiye'nin ne kadar iyi ve güzel olduğunu söyleyeceğim. Özellikle Türk yemeklerine hayran kaldım. Ayrıca Flamenko ile Türk Müziği'nin ortak noktalarını buldum" dedi. İlk defa biraraya geldiklerini söyleyen Ballesteros, "Üç farklı stili bir araya getirdik. Harika bir arkadaşlık kurduk. Bu üç farklı müzik türünü gitarda bir araya getirmek dünyada bir ilk aslında. Çok heyecanlıyız bu proje için. UNESCO Dünya Mirası Bergama'da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Yeni açılan Bergama Kültür Merkezi'nin konser salonunu da çok beğendik" dedi.

Editör: Haber Merkezi