24'üncü kez dünya çocuklarını Karşıyaka'da buluşturan şenliğe 7 ülke ile konuk şehir Trabzon'dan toplam 160 çocuk katıldı. Şenliğe katılan çocuklar yöresel kıyafetleriyle Karşıyaka Çarşı'dan İskele'ye kadar oyunlar sergileyerek yürüdü. Beş binden fazla Karşıyakalı çocukların coşkusuna ortak oldu. Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü üyeleri, halk dansları toplulukları, Belediye Bandosu da korteje renk kattı. Yürüyüş boyunca, dev Türk Bayrakları ile Atatürk posterleri taşındı. Çevre apartmanlarda oturanlar ve dükkan sahipleri de astıkları Türk Bayrakları ve alkışlarla bayram sevincine ortak oldu.

Karşıyaka Vapur İskelesi önünde meşaleler ve konfetiler etkinliğe renk kattı. İskelenin yan tarafında kurulan özel platformda; Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC ve Kosova ile Trabzon'dan gelen konuk çocuklar yöresel oyunlarını sergiledi. Karşıyakalılar da gösterilere yoğun ilgi göstererek alanı doldurdu. Korteje, açılış törenine ve sonrasındaki resepsiyona CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, İl ve İlçe yöneticileri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de katıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Karşıyaka Çocuk Şenliği, yurtsever Karşıyaka'nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı onuruna, Karşıyaka Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlediği geleneksel bir buluşmadır. Önsözü barıştır, kardeşliktir, çocuklarımızın kişiliğinde geleceğe dair umuttur. Başta Atatürk olmak üzere, bu onurlu mirası bize bırakanları saygıyla anıyorum" dedi.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi